RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo kona og bandt dattera


Oslo tingrett har dømt en 47 år gammel familiefar fra Haugenstua for mishandling, vold og trusler mot sin kone og to av sine døtre.
Oslo tingrett har dømt en 47 år gammel familiefar fra Haugenstua for mishandling, vold og trusler mot sin kone og to av sine døtre.
I perioden fra 1996 til 17. januar 2008 slo, sparket og drapstruet familiefaren (47) sin kone mens barna så på.

HAUGENSTUA/OSLO TINGRETT: I tillegg bandt han hendene til ei av døtrene på ryggen og tapet over munnen hennes, samt truet en annen datter med kniv til halsen.

Dømt

Saken mot den 47 år gamle familiefaren, som bor på Haugenstua, ble nylig avsluttet i Oslo tingrett. Mannen, som opprinnelig kommer fra Tyrkia, men har bodd i Norge siden 1979, ble da dømt for å ha terrorisert sin kone og deres fire barn over en periode på tolv år.

Mens barna så på

Mannen skal i perioden ha slått og sparket kona, også mens barna så på eller hørte det. Mannens skal også ha truet kona på livet og nektet henne å ta kontakt med venner og familie. 47-åringen begrenset også kvinnens bevegelsesfrihet.

Kvinnen anslår at hun i denne perioden skal ha blitt slått et sted mellom 20 og 50 ganger.

Mishandlingen skal ha pågått siden paret ble gift i et arrangert ekteskap i 1981, men disse var ikke omfattet av tiltalen.

Tapet over munnen

Terroren toppet seg den 17. januar i år. Paret skulle skilles og mannen ville oppsøke kona for å få en underskrift. Kona turte ikke gå ut alene og fikk følge til arbeid av en av døtrene. Mens de var borte kom familiefaren til leiligheten på Haugenstua hvor han tok mobiltelefonen fra sin eldste datter før han bandt hendene hennes på ryggen og tapet over munnen hennes.

Truet med kniv

Da den andre datteren kom tilbake til leiligheten så hun søsteren sitte bundet på senga. Faren kom mot henne og ba om å få mobiltelefonen hennes. Hun nektet og ble ransaket mens han holdt en kniv mot halsen hennes og truet med å drepe henne. Den eldste datteren hadde i mellomtiden kommet seg løs og sammen med søsteren dyttet de faren bort før de sprang fra leiligheten. De fikk ringt politiet som litt senere pågrep mannen som har sittet i varetekt til saken kom opp.

Skjerpende

I dommen, som nylig ble avsagt, finner retten det skjerpende at overgrepene skjedde i hjemmet, som bør være et trygt sted for alle.

Retten finner det også skjerpende at mishandlingen hadde foregått over så mange år og at flere av forholdene skjedde mens barn var til stedet. I dommen fremgår det at det ikke foreligger noen formildende omstendigheter rundt mannens oppførsel

Fengsel og erstatning

Mannen ble av Oslo tingrett dømt til fengsel i to års fengsel for mishandling, trusler, begrensning av bevegelsesfrihet, vold, legemsbeskadigelse.

Familiefaren må også betale 100 000 kroner i erstatning til sin nå fraskilte kone, og 50 000 kroner i erstatning til hver av de to døtrene som ble utsatt for vold og trusler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere