*Nettavisen* Nyheter.

Slo kvinne i hode med hundeleke

 

En 33 år gammel kvinne fra Torshov må sone 45 dager i fengsel etter å ha slått en annen kvinne i hode med en hundeleke.

Torshov: Det var 19. april i år at kvinnen gikk ut i bakgården i bygården hun bor i på Torshov, for å stanse det hun mente var høylytt prat fra tre kvinner som opphold seg der.

Først skal hun ha ropt ut av vinduet for å få nattero, uten at dette hjalp.

Slo med hundeleke

Kvinnen hadde med seg en halv meter lang grønn hundeleke av hardplast da hun kom ut i bakgården. Etter litt diskusjon slo kvinnen en av de tre kvinnene med hundeleken. Kvinnen som ble slått mistet en krykke da hun forsvant ut av portrommet.

En av de andre kvinnen forsøkte å få bort den 33 år gamle kvinnen ved å slå henne med en veske. Den tredje kvinnen plukket opp krykken og den 33 år gamle kvinnen forsøkte å ta denne fra henne. Mens de dro i krykken slo den 33 år gamle kvinnen den andre gjentatte ganger med hundeleken.

Måtte sy

Den fornærmede kvinnen løp ut av portrommet og politiet og ambulanse ble tilkalt. Kvinnen, som ble slått med hundeleken, blødde kraftig fra hodet og måtte sy ett sting i hodet på Legevakten. Hun fikk også en hevelse i pannen og dagen etter oppdaget hun flere blåmerker på ryggen.

Trodde de trengte hjelp

Den 33 år gamle kvinnen forklarte i Tingretten at hun tok med hundeleken ut i bakgården for å hjelpe de tre kvinnene overfor noen gutter. Hun forklarte også at hun forsøkte å ta krykken for å forsvare seg fordi krykken hadde piggen ute.

Tingretten har kommet fram til at kvinnen har handlet forsettlig og at hun burde ha forstått at gjentatte slag, blant annet mot hodet, kunne påføre skade.

Fellesdom

Kvinnen er tre ganger tidligere straffedømt, blant annet for liknende forhold. Hendelsen den 19. april skjedde i prøvetiden etter en betinget dom på 18 dager fra januar 2007.

Tingretten fant farepotensialet ved gjentatte slag med en hard gjenstand mot en annens hode skjerpende.

Aktor krevde kvinnen fengslet i 90 dager, men en enstemmig Tingrett dømte i forrige uke kvinnen til 45 dagers fengsel, som en fellestraff for denne og den betingede dommen fra 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.