*Nettavisen* Nyheter.

Slo mann i hodet med stol etter hundekrangel

DØMT: En Bøler-mann slo en annen mann i hodet med en stol utenfor Folkets kebab i april. Nå må han i fengsel. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

En 30 år gammel Bøler-mann må fem måneder i fengsel etter at han mistet besinnelsen etter en bagatellmessig krangel.

OSLO TINGRETT/BØLER: Den var det 17. april i år at mannen skulle kjøpe mat på Folkets kebab i Grenseveien 73. På stedet var to andre menn, den ene hadde gått inn for å kjøpe mat, mens den andre satt utenfor for å passe på en liten hund. 30-åringen kom med noen bemerkninger om at hunden ikke burde spise kebabkjøtt fra bakken. Hundeeieren reagerte negativt på dette og det oppsto et munnhuggeri.30-åringen ble så oppfarende at han tok opp en stol og slo denne to ganger i hodet på hundeeieren. Kameraten kom til og 30-åringen truet da med å drepe han hvis han meldte saken til politiet.

En ambulanse og politiet kom raskt til. Hundeeieren ble fraktet til legevakten hvor han fikk sydd åtte sting i det fem centimeter store kuttet han hadde i hodet. Han hadde også en forstuet tommel etter stolslagene.

30-åringen møtte nylig i Oslo tingrett tiltalt for vold og trusler. Han erkjente forholdene og forklarte at han gikk på antidepressiva hvor en av bivirkningene er aggresjon.

30-åringen er straffedømt to ganger tidligere og bøtelagt fire ganger, blant annet for narkotika og vold.

Tingretten karakteriserer stolen som et særlig farlig redskap og mener også truslene han kom med etterpå var egnet til å skape alvorlig frykt.

I formildende retning ser retten til tilståelsen og det faktum at mannen selv meldte seg til politiet like etter hendelsen, men før han viste at politiet hadde bilnummeret og var på vei for å hente han.

Mannen ble i tingretten dømt til fem måneders fengsel og må i tillegg betale 32.750 kroner i erstatning og oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.