RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slo seg sammen

Luftforurensningsproblemene i Groruddalen er blitt så alvorlig at de fremste miljøforkjemperne i dalen nå har slått seg sammen. Mandag aksjonerte de sammen.

Groruddalen: Det var Groruddalen Miljøforum, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Natur og ungdom, Naturvernforbundet og Astma- og allergiforbundet som stod for aksjonen. Aksjonen startet med appeller.
Drept av forurensning
Thomas Nygreen i Natur og ungdom er glad for at miljøforkjemperne nå har slått seg sammen for å bedre luftkvaliteten i dalen.
- Det er absolutt nødvendig å få redusert luftforurensningen i Groruddalen. Årlig drepes mellom 300 og 600 mennesker i Oslo på grunn av forurensning. I tillegg koster problemet samfunnet mange millioner kroner i året, og det er også forferdelig at enkeltes livskvalitet senkes på grunn av den forurensede luften, konstaterer Nygreen.
Nygreen mener at den beste måten hver enkelt av oss kan bidra til et bedre miljø er å sette igjen bilen hjemme og benytte oss av kollektivtrafikken.
- Groruddalen er et godt sted å bo, men problemet er at det er helseskadelig for enkelte å bevege seg ute. Sårbare grupper får husarrest på grunn av luftforurensningen.
Mandagens aksjon var den første organisasjonene har foretatt sammen, men Nygreen håper samarbeidet fortsetter.
- Det alvorligste problemet er om vinteren. Derfor må vi gjøre noe nå for å sørge for at vi ikke får nok en dårlig vinter, avslutter Nygren.
I tillegg til aksjonen hvor aksjonistene sperret Strømsveien i en kort periode, har aksjonistene sendt et åpent brev til byrådet i Oslo, samferdsels-, miljøverndepartementet og helse- og omsorgsdepartementet.
Etter aksjonen var Arne Knudsen fra LHL Grorud godt fornøyd med aksjonen.
- Ja, dette var absolutt en vellykket aksjon, konstaterte Knudsen.
Ironisk nok måtte flere av deltakerne forlate aksjonen - på grunn av pusteproblemer...

Årlig drepes mellom 300 og 600 mennesker i Oslo på grunn av forurensning


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere