Gå til sidens hovedinnhold

Slo ut Argentina

Bjerkealliansen viste seg å være helt på høyden under VM i Streetfotball i Berlin.

Berlin\Groruddalen: Bjerkealliansens 16-åringer imponerte i VM i Berlin, seg selv inkludert.
Vi tok litt det mer seriøs enn vi hadde tenkt etter at vi skjønte at vi faktisk kunne komme langt i mesterskapet, sier kaptein Stian Divaris Saugnes. Under kvalifiseringen på Rådhusplassen hadde laget droppet oppvarming og kommet rett før kampstart.
Vi tok oss litt bedre tid nå, innrømmer Saugnes.

Vant alle "ego-kampene"

I gruppespillet møtte BA lag fra Singapore, Argentina og Tyrkia. De spilte tre kamper mot hvert lag. Den første kampen spilte lagene én mot én med to omganger på 90 sekunder. Hvem som skulle spille "ego-runden" var bestemt på forhånd.
For oss spilte Frank Asante og Metin Parlar hver sin omgang. Det fungerte godt under kvalifiseringen og de ville gjerne spille selv også, sier Saugnes. Det var tydeligvis et sjakktrekk. De to ungguttene vant alle kampene i gruppespillet. Også mot selveste Argentina.
Det var utrolig kult. Vi hadde ikke trodd det på forhånd for å si det sånn, sier kapteinen. BA slo nemlig ut Argentina i gruppespillet. Etter å ha slått Singapore overlegent i alle tre kampen sto Argentina for tur.

Tok Argentina på teknikk

Frank Asante og Metin Parlar gjorde jobben én mot én, og viste sør-amerikanerne at groruddøler også kan by på topp teknikk.
I tre mot tre kampen ble stillinga 8-3. Og kampen varer kun åtte minutter.
Ja, det blei mange mål. Det er jo liten bane så det er skuddhold over hele banen. Vi kjørte faktisk over Argentina, sier Saugnes med et snev at stolthet i stemmen. I den siste kampen mot de argentinske ungguttene ble det derimot et knepent tap.
Vi tapte 2-0, men vi var bedre enn dem. Det sa både de og dommeren etter kampen faktisk, sier Saugnes. Litt overraskende var det imidlertid at det argentinske laget var store og fysiske, mens BA var raske og tekniske.
Når vi begynte å spille ball så ble de fysiske. Det er jo litt rart, man skulle jo tro at det hadde vært omvendt egentlig. Men vi har mye bra teknikk i laget vårt da.

Utrolig surt

Før reisen til Berlin hadde BA egentlig ingen forventniger til å komme langt, men da Nederland slo dem ut i åttendedelsfinalen var det som et spark i trynet.
Det var utrolig surt å tape. Det var en sinnssykt jevn kamp. Tenk hvor langt vi kunne kommet dersom vi hadde møtt et annet lag enn Nederland, sier Saugnes og sikter til at Nederland tapte på straffer mot Tyskland i finalen.
Vi leda 1-0, men tapte til slutt 4-3. Nederland gikk opp i ledelsen 3-1, og så kom vi tilbake på 3-3. Men da 4-3 målet kom hadde vi ikke tid til å utlikne en gang. Da var det ferdig, forteller Saugnes.

En gang i livet-greie

Men Bjerkealliansen depper ikke lenger. Stian Divaris Saugnes forteller om en fantastisk opplevelse.
Det var sinnssykt kult. Det var en helt rå stadion og vi blei gode venner med blant annet gutta fra Brasil-laget. Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, sier han.
Jeg skulle gjerne vært med på dette igjen, men dette var nok sjansen vår. Det har vel vært en sånn en gang i livet-greie, mener Saugnes.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre