RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slottstappet jubileum


JUBILEUMSKONSERT: Karlsrud skoles musikkorps runder 15 år og feiret med stor konsert i Ridehuset på Akershus slott og festning.
JUBILEUMSKONSERT: Karlsrud skoles musikkorps runder 15 år og feiret med stor konsert i Ridehuset på Akershus slott og festning. Foto: ALLE FOTO: JACOB KIRKEVAAG
Gjennom 15 år har Karlsrud skoles musikkorps gledet gamle og unge i nærmiljøet og jubilerte med stor konsert i Ridehuset på Akershus slott og festning.

SENTRUM: Det er rene vårstemningen rundt om i borgården på slottet. Akershus slott og festning ble opprinnelig bygget som en middelaldersk kongeborg med sete for kongens representanter, strategisk beliggende på Akersneset i Oslo.

Og i slottets gamle Ridehus har et sekstitall unge musikanter invitert til jubileumskonsert.

Karlsrud skoles musikkorps ble første gang startet i 1964. Men da skolen ble lagt ned, led de samme skjebne. I 1997 ble det blåst nytt liv i korpset igjen. Det er 15 år siden, og da var det på sin plass med en herskapelig feiring.

Glad

– Det var flott å finne et konsertlokale utenom det vanlige når en først skal jubilere, forteller Inger Webjørnsen og legger til:

– Vår dirigent Anita Fogge spiller i Stabsmusikken som har Ridehuset som sin hjemmearena, og hjalp til slik at vi fikk spille her i dag.

 Inger Webjørnsen har selv spilt i korps og barna har tatt opp tradisjonen.

Hun forteller at korpset har hatt en positiv vekst og at rekrutteringen er god. Hun berømmer det gode samholdet i korpset. Ikke minst at de store tar seg av de minste.

Og som alle andre korps er det dugnadsglade foreldre som sørger for klingende mynt i kassa. Og som seg hør og bør i et jubileumsår har det blitt nye uniformer og vaiende ny fane.

Bare gøy

Det nærmer seg start på konserten, og mens spente fedre, mødre, søsken, besteforeldre og venner nyter sola utenfor, gjør musikantene den siste finpussen inne i Ridehuset.

– Det er gøy, sier Simon Norbakken da avisens utsendte lurer på hvorfor det er så gjevt å spille i korps.

– Og det er gøy fordi en treffer venner og rett og slett koser seg, legger han kjapt til.

– Ja, og så blir en kjent med nye folk, sier Sofie Webjørnsen.

– Jeg lærer noter, sier Oskar Farbrot når den utsendte fortsatt lurer.


– Og det blir jo mer gøy når det er noe en kan, og da er det letter å lære mer, legger den unge musikeren til før de møter et fullsatt publikum.

Og som kronen på åpningen spiller de Jubileumsfanfare. Komponert for anledningen av dirigent Anita Fogge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere