RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slukker ikke bare branner


ØNSKER VELKOMMEN: Sigurd Folgerø Dalen og Gøran Simonssen ønsker publikum velkommen til åpen brannstasjon på Smedstad lørdag fra 11–14.
ØNSKER VELKOMMEN: Sigurd Folgerø Dalen og Gøran Simonssen ønsker publikum velkommen til åpen brannstasjon på Smedstad lørdag fra 11–14. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Lørdag kan du se brannvesenet klippe opp en bil og rappellere en skadet person ned fra taket.

SMEDSTAD: I forbindelse med brannvernuka er brannstasjoner over hele landet åpen for besøk lørdag. I Oslo er det kun Smedstad brann- og ambulansestasjon som er åpen.

Det er liten tvil om interessen for arrangementet. I fjor var rundt 2.500 mennesker innom og rundt 20 personer stilte sågar ivrig opp forrige helg.

– Dette er et tilbud til hele byen. Det blir gratis is og drikke til de tusen første barna som kommer, lover Sigurd Folgerø Dalen, branninspektør i Oslo brann- og redningsetat.

Les også: Hadde 3,29 i promille da han krasjet inn i en bensinpumpe

Slukker ikke bare brann

Brannstasjonen er åpen fra klokken 11 til 14. Foruten en masse brannbiler og utstyr vil brannvesenet vise fram ulike redningssituasjoner hvor de henter ut folk fra en brann, hvordan de jobber ved en trafikkulykke og rappellering av skadde ned fra taket på brannstasjonen.

– Dette er en ypperlig mulighet for publikum til å se og oppleve bredden og dybden i alt det Brann- og redningsetaten gjør. Vi slukker ikke bare branner, men driver med feiing, forebygging, bygningskontroller og mye annet, sier Dalen.

Action

Brannmuseet stiller med veteranbrannbil, korpset spiller og de besøkende kan blant annet prøve å spyle med brannslange, slukke en brann med pulverapparat og feie en pipe.

Det blir også kunnskapsløype med premiering og mulighet for å ta bilde med hjelm og uniform og prøvesitte i brannbilene.

– Det blir full action her, lover stasjonsleder Gøran Simonssen som stolt skal vise fram Oslos nyeste brannstasjon.

– Hvis det kommer noe i nærheten av så mange som i fjor blir vi veldig godt fornøyde sier Sigurd Folgerø Dalen.
Ambulansestasjonen som holder til i samme bygg stiller også med bil og mannskap og deltar på de ulike demonstrasjonene.

Les også: – Jokke var vår gud!

Superhelter

Det blir også besøk av de relativt nye Superhelt B som jobber spesielt med brannsikkerhet for utsatte grupper.

– De er hverdagshelter som er opptatt av brannsikkerhet til bestemor og bestefar, sier Sigurd Folgerø Dalen om prosjektet som er myntet på spesielt utsatte grupper som trenger litt ekstra hjelp til å tenke brannsikkerhet i hverdagen.

Det blir ikke mulig å parkere inne på området og besøkende oppfordres til å benytte T-banen og bussen som begge har stoppested like i nærheten.

Andre saker fra Mediehuset dittOslo:

Risikerer å måtte fjerne iskjøleanlegget på Ullernbanen

Fjernet leir ved Maridalsvannet

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere