*Nettavisen* Nyheter.

Slutt for Con Spirito - fredag 4.mars

Etter over 30 år med kor, avslutter Helge Birkeland sin virksomhet med kammerkoret Con Spirito.

Målet vårt har alltid vært å treffe publikum på en slik måte at de føler at det er godt å leve etter at de har vært på en av våre konserter, sier Helge Birkeland. I 33 år har han vært dirigent for kammerkoret Con Spirito, men søndag 13. mars er det definitivt slutt. Da holder koret sin siste konsert, i aulaen til Universitetet i Oslo. Du har allikevel muligheten til å få med deg koret her i nærområdet en siste gang. Førstkommende søndag holder koret nemlig konsert i Nordstrand menighetshus. Det blir et program med sanger fra romantikken: Grieg, Tsjaikovskij, Brahms med flere, med tema fra romantikken i mange farger.

På tide å avslutte

Tidligere har koret vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sine fremføringer. Koret har også turnert i store deler av Norge og Europa.
Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på konsertene vi har holdt rundt omkring. Det har vært gøy den tiden det har vart, men nå er det på tide å avslutte, fordi det ikke blir tid nok til øvelser, sier dirigenten.

Vil fokusere på mindre grupper

Birkeland, som selv er utdannet operasanger og tidligere har vært ansatt som 1. amanuensis ved Østlandske Musikkonservatorium, vil i tiden fremover fokusere på mindre korgrupper.
Dessuten har jeg en 10-15 elever som jeg gir privatundervisning. Nå vil jeg fokusere mer på dem enn det jeg har gjort tidligere, sier 79-åringen.
Til aspirerende korsangere og dirigenter vil han gi noen gode råd på veien:
Det er korets oppgave å få publikum til å føle at de får en gave som beriker deres liv, når de hører koret synge. I tillegg har dirigenten en jobb å gjøre når han får et materiale fra komponisten som han selv må forme og gi en dikterisk mening. Da er det like viktig å lytte som å dirigere, sier Birkeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.