*Nettavisen* Nyheter.

Slutt for Øvrebø i Champions League

Hyller Norway Cup: Tom Henning Øvrebø har mange gode minner fra Norway Cup.

Etter 16 år som FIFA-dommer er det slutt på Tom Henning Øvrebøs internasjonale dommerkarriere.

NORDSTRAND: Tom Henning Øvrebø, som dømmer for Nordstrand IF, har valgt å legge fløyta på hylla når det gjelder internasjonale oppdrag. Men han vil fortsatt prege tippeligaen i årene fremover.

- Tom Henning har vært ledende i norsk dommerstand i en årrekke. Han er blant tippeligaens absolutte ytterste dommere, og vi er veldig glade for at han fortsetter som Tippeliga-dommer. Det er også viktig for videreutviklingen av yngre dommere at vi har dommere med hans kompetanse og internasjonale erfaring, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

For to år siden stormet det rundt Øvrebø da han dømte semifinalen mellom Chelsea og Barcelona i Champions League. Dommeren kom da i fokus etter noen kontroverislle avgjørelser og engelsk presse reiste helt fra England til Nordstrand for å jakte på dommeren.

Nordstrands Blads leder: Tøft å stå oppreist

Og om ikke det var nok havnet han også i fokus da han dømte Champions League-oppgjøret mellom Bayern Munchen og Fiorentina før i år da han godtok et mål som viste seg å være klar offside.

Men selv om det har stormet rundt den anerkjente dommeren, så er han motivert til å gjøre en god jobb i tippeligaen fremover.

- Det har vært en fantastisk tid med minnerike opplevelser både på og utenfor banen. Det er alltid vemodig når man skal avslutte noe som har vært så morsomt, givende og opplevelsesrikt. Samtidig er jeg trygg på at jeg har tatt en riktig avgjørelse. Jeg er godt motivert for videre dømming og har som mål å fortsette i norsk toppfotball en periode til, sier Øvrebø til fotball.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.