*Nettavisen* Nyheter.

Slutt på brakkeliv for Lambertseter-leger

Lege Øyvind Bjerve på sitt nye kontor i Mellombølgen. Foto: Begge foto: Kristin Trosvik

Endelig er Lambertseter legesenter på plass i nye lokaler i Mellombølgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lege Øyvind Bjerve og helsesekretær Bente Solberg i det nye laboratoriet på Lambertseter legesenter.

LAMBERTSETER: Det har vært en lang prosess, men nå er endelig Lambertseter-legene installert i nye lokaler i Mellombølgen. Legene leier av Blåfjellet borettslag.

Historien

Lambertseter Legesenter ble etablert i 1976 av to leger. Det var da et kommunalt legesenter. Helt siden den gang har legene holdt til på Lambertseter senter, i den gamle «skomakergata».

Etter forhandlinger med bydelen ble legesenteret privat i 1996. Våren 2007 kom beskjeden om at et nytt senter skulle bygges og bygningen legene holdt til i skulle rives. Legene hadde ikke kontrakt med Obos som eide bygningen, men leide av bydelen.

I april 2007 flyttet legene inn i midlertidige brakker på andre siden av Cecilie Thoresens vei.

Lang prosess

I tillegg til en dyr midlertidig brakketilværelse, har legene slitt med å finne nye egnede lokaler i området. Flere alternativer har vært vurdert, blant annet på Kastellet. Brakkene kunne bare brukes ut 2010 så det begynte å haste med å finne lokaler.

Blåfjellet

Det var dermed en gledens dag da Blåfjellet borettslag ringte og tilbød legene å leie et lokale i Mellombølgen 47, like ved Munkelia T-bane. Lokalet huset tidligere en glassmester. Det dreier seg om et lokale på 350 kvadratmeter.

– Vi er veldige fornøyd med de nye lokalene, sier lege Øyvind Bjerve. Legesenteret har nå seks leger, samt en vikar i tillegg til ytterligere seks ansatte.

– Vi har over 7000 pasienter på listen, men vi har kapasitet til å ta imot enda flere, avslutter Øyvind Bjerve og røper at de skal feire at brakketilværelsen er over førstkommende fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.