RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste stordeponering? Dette bildet kan nå bli historisk. Åsland som stordeponi skal erstattes med et smelteanlegg ved fjorden.
Siste stordeponering? Dette bildet kan nå bli historisk. Åsland som stordeponi skal erstattes med et smelteanlegg ved fjorden. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Slutt på evig vinter?

Enda ligger det rester etter sist vinter i deponiet på Åsland. Men dette kan være siste år med evig vinter her.

ÅSLAND: For like før valget kunne samferdselsbyråd Jøran Kalmyr fortelle at kommunen har gjort avtale med et firma om smelting og rensing av gate- og veisnø.

Så stor kapasitet skal dette anlegget ha at det skal klare å sluke en normalvinter.

Del på Facebook

Riktignok kunne ikke byråden love at det ikke må benyttes deponier, men lagring av de enorme mengdene som har vært kjørt til Åsland, og som ikke har smeltet helt gjennom sommeren, skal nå være historie.

Det skal heller ikke være nødvendig med mindre deponier slik som vi f.eks. har hatt på Mortensrud sør for Shell-stasjonen.

Bare ved spesielt store snømengder må deponier benyttes.

Om smelteanlegget som skal sende smeltet snø ut i fjorden, vil virke som forutsatt, vil endelig Oslos store vinterproblem være løst. Hvor lenge det har vært lett etter egnede deponier, er det vel ingen som husker, men nå skal altså løsningen på snøproblemene være på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere