*Nettavisen* Nyheter.

Slutt på gratis hundepose

Like etter nyttår forsikret Friluftsetaten om at vedlikeholdet på Ekebergsletta ville bli like godt som før, men det er ikke hundeeierne Jorunn Aasheim og Bjørg Iversen enige i.

EKEBERG: Bakgrunnen for Friluftsetatens forsikringer var at vedlikeholdsarbeidet for grøntområdene i våre tre bydeler fra 2006 er konkurranseutsatt. Brannfjell- og Ekebergområdet ivaretas av Park og Idrett Oslo KF, noe som realiteten betyr at det er de samme som før som utfører oppdraget.

Ikke som før

Men Bjørg Iversen og Jorunn Aasheim synes de har merket at ting har endret seg dramtisk siden nyttår. De to er hundeeiere og trofaste brukere av det fantastiske friområdet.
Vi går tur her to ganger om dagen. Om morgenen er vi her i en time, sier Bjørg Iversen med Schacko i bånd.
Det er alltid masse mennesker her. Om søndagene går man nærmest i kø, forteller Jorunn Aasheim som eier den logrende Senta.
De siste ukene har de lagt merke til at det ligger svært mye hundemøkk langs turveiene.
Vi har alltid med oss pose. Men hvorfor er det slutt på at kommunen deler ut hundeposer, slik de har gjor tidligere? spør de to hundelufterne.
De forklarer at hundeeiere tidligere har kunnet forsyne seg med poser i oppsatte stativer. Disse er nå tomme.

Avfall over alt

Og søppelkassene burde tømmes oftere. De velter over av svarte hundeposer, sier de to samstemt. Akkurat den påstanden finner Nordstrands Blad god dekning fra noen hundebyks lenger nede på stien. Her står en grønn søplekasse med hundeposer inni og ikke minst utenpå. Etter litt undersøkelse viser det seg at det er Friluftsetaten som er bestiller av vedlikeholdsarbeidet på Ekeberg.

Avfallssystemet for hunde-ekskrementer blir sannsynligvis avviklet. Det kommer ikke nye poser eller flere kasser. Etter hvert blir antakelig de eksisterende kassene borte. Så lenge kassene er på plass, skal de tømmes, forteller Anne Aakervik som er informasjonssjef i Friluftsetaten.

Ny design på kassene

Kassene skal bort fordi etaten ønsker enheltlig design på avfallskassene. Men uansett design - kassene skal tømmes.
Nei, fulle beholdere skal det ikke være. Så lenge de er i bruk, skal kassene tømmes. Her har det nok vært en glipp, og dette vil vi sørge for å få orden på raskt. Vi takker for meldingen om dette, sier Aakervik.
Vi oppfordrer alle til å plukke opp etter hundene sine, sier Schacko og Sentas blide eiere før går løs på langturen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.