*Nettavisen* Nyheter.

Slutt på håndhilsing før kampene

Nikke høflig: Fra og med tirsdag skal spillerne kun nikke høflig til hverandre før og etter kamp for å redusere fysisk kontakt på grunn av smittefare. Foto: Carina Alice Bredesen

Tirsdag ble det andre tilfellet av svineinfluensa bekreftet på Norway Cup.

EKEBERGSLETTA: Av fire nye prøver, kom én tilbake positiv. Det bekreftet idrettslege på Norway Cup Odd Arne Daljord tirsdag ettermiddag.

Den smittete er ei jente fra Vestlandet, som har vært i kontakt med miljøet rundt 4H-leieren som ble avlyst på grunn av utbrudd av svineinfluensa.

- Hun er tatt ut av turneringen av sikkerhetsmessige årsaker, men vi er ikke sikre på om hun utgjør smittefare. Jenta er for øvrig i god form, opplyser Daljord.

Ikke høy feber

Tirsdag er ytterligere 4-5 prøver tatt, med mistanke om svineinfluensa, men idrettslegen ber fortsatt folk forholde seg rolig.

- Dette er fortsatt udramatisk. Vi har færre sykdomstilfeller i denne kategorien enn vanlig, og kapasiteten er god, sier han.

- Den smitten vi har oppdaget hittil har vært mild, og det har ikke vært høy feber, legger Daljord til.

Tiltak

Lagvenninnene og lagkameratene til de smittete utøverne er ikke testet.

- Vi tester kun de som har symptomer, sier Daljord.

Norway Cup har imidlertid satt i gang tiltak for å redusere fysisk kontakt mellom utøverne.

For eksempel skal ikke spillerne håndhilse på hverandre før og etter kamp - fra tirsdag av skal man kun nikke høflig til hverandre.

Langt fra hysteri

Desinfiserende spray er utplassert rundt om på sletta, og alle som spiser i matsalen på Ekeberg skole får begge hendene sprayet før de får lov å ta mat.

Til tross for flere oppslag i landets aviser og på fjernsyn, er det langt fra tilløp til hysteri på Ekebergsletta etter at det andre tilfellet me d svineinfluensa ble bekreftet.

- Nei, jeg kan ikke si vi har merket noe til at folk er mer bekymret på grunn av dette. Folk tar det hele med stor ro, er Daljords inntrykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.