RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på marerittet

Det ble en lykkelig utgang på en vond sak for Furuset-familien da Oslo likningskontor trakk politianmeldelsen mot innehaverne av Oslo Bilsenter. Misforståelser om regnskapsførselen ble oppklart.

Furuset: Brødrene Tariq og Nasir Mahmood i Oslo Bilsenter var siktet for å ha solgt biler for over 90 millioner kroner svart. Nå er de renvasket.
Det var tunge tider, men nå føler vi at vi er fornøyd. sier Tariq Mahmood.

Kritiske

Brødrene Mahmood fra Furuset har jobbet i Norge siden 1975. Hele tiden har de bodd på Furuset. I dag er det rundt 200 personer i slekten som bor i det området. Anklagen for grovt skattesvik og regnskapsovertredelse gikk hardt inn på de fleste.
Vi er glad for at de aller fleste naboene og venner trodde på oss. Vi fikk veldig mye støtte i nærområdet, og er takknemlig for det.

Razzia

Et titalls polititjenestemenn samt folk fra likningskontoret og Tollvesenet gjennomførte for tre uker siden en razzia mot Oslo Bilsenter og Mahmood Holding, samt hjemme hos tre sentrale personer i selskapene. Grunnlaget for ransakingsbeslutningen er en anmeldelse som kom fra Oslo likningskontor før jul.
Vi synes at denne saken kunne ha vært håndtert mye bedre fra politiets side. Det var meget ubehagelig å bli hengt ut offentlig uten at det forelå noe i siktelsen.
Allerede i det første møtet med likningskontoret ble det klart hvor misforståelsen lå. Da lovet myndighetene å bli ferdig med saken så fort som mulig.
Det skal sies at de holdt det de lovet. Nå kan vi alle endelig puste ut, sier Nasir Mahmood.

Støtte i nærmiljøet

Brødrene Mahmood sier at de var aldri bekymret selv. De visste at regnskapet var ført på riktig måte. Saken var verst for barna deres.
De ble rett og slett skremt. Det var ingen av barna som ble mobbet, men de ble skremt allikevel, sier Nasir Mahmood.
Han sier at både lærere og rektor på skolen til barna har gjort en fantastisk jobb for å skjerme ungene.
Det var veldig fint gjort av rektoren og læreren til barna. De har hjulpet dem mye gjennom en vanskelig tid.
Også naboer viste støtte til familien Mahmood.
Vi har bodd der i mange år og alle kjenner oss. Vi har aldri opplevd oss mistenkeliggjort av naboer. Vi fortalte folk rundt oss at vi hadde rene hender, og de trodde på oss, sier Tariq.

Tung opplevelse

Sønnen til Tariq, Imran (20) har jobbet på Oslo Bilsenter fra han var ferdig med skolen. Han har også vært aktiv i Furuset Fotball i mange år. Imran har spilt fotball så lenge han kan huske. Nå trener han 12-årslaget.
Jeg jobber her nå og det er gøy. Men det er fotball som er den store kjærligheten.
De tre siste ukene medførte stor frustrasjon for ham.
Jeg har jobbet med ungdom, blant annet i Ung Forum lenge. Poenget med dette er å få ungdom på riktig spor. Mitt mål er å få fram gode fotballspillere og få ungdom vekk fra Furuset senter. Derfor tok jeg anklagene mot faren og familien ganske tungt.
På lik linje med resten av familien fikk også Imran Tariq mye støtte i miljøet sitt.
Furuset Allidrett har vist meg full støtte gjennom en vanskelig tid. Særlig var det Vidar Nordeng som hjalp meg mye.
Imran er glad for at marerittet er over.
Det er en stor lettelse for alle i familien, sier Imran Tariq.

Ferdig

Brødrene Mahmood har en stund vært i tenkeboksen og vurdert hvilke skritt de skal ta mot politiets fremgangsmåte.
Vi har bestemt oss for å legge hele saken bak oss. Gjort er gjort, men nå er saken avgjort og vi anser oss ferdig med dette, sier Tariq Mahmood.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere