*Nettavisen* Nyheter.

Slutt på norskopplæring

Skullerud voksenopplæring (VO) flytter norskopplæring fra Holmlia til Skullerud.

HOLMLIA/SKULLERUD: Norskopplæringstilbudet på Holmlia har eksistert siden 1986 og regnes som en hjørnestein i integreringsarbeidet i bydelen.

LES OGSÅ: – For bydelen er dette alvorlig og provoserende, sier Guri RiksaasenFram til 2007 hadde Skullerud VO en filial på Bjørnholt, og fra skolestart til høsten er det altså slutt på tilbudet på Holmlia også.

Skal sikre faglig tilbud

Det er det nyoppnevnte driftsstyret ved Skullerud VO som i forrige uke besluttet å legge ned og flytte tilbudet fra Holmlia til Skullerud fra høsten.

– Vi har hatt en betydelig nedgang i elevtallet fra 940 til 700. For å sikre et faglig godt tilbud med differensiering og individuell tilrettelegging samler vi tilbudet på Skullerud. Det er uforholdsmessige store kostnader ved å drive en filial i stedet for å ha alle samlet på ett sted, sier rektor Gørild Steen ved Skullerud VO.

Vil tilrettelegge

Målsettingen til Skullerud VO er at alle elever som fortsatt har et opplæringsbehov til høsten vil motta tilbudet på Skullerud.

– Derfor vil vi så snart som mulig kartlegge omfanget av behov for tilrettelegging slik at vi kan planlegge for høsten. Så langt det er mulig vil vi søke å tilrettelegge slik at det er mulig å bringe og hente i barnehage og skole, sier Gørild Steen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.