RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på sirkuselefanter?


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
NOAHs kampanje mot bruk av dyr i sirkus har samlet støtte fra stadig flere kjente stemmer, blant dem Karl Sundby.

OSLO: Som artister kan vi med rette si at scenen er vår verden, vi ønsker å gi publikum opplevelser, skape illusjoner og inspirere til fantasi. Men scenen er ikke dyrenes verden - deres verden er naturen, sier skuespiller Karl Sundby i en pressemelding.

Si din mening i kommentarfeltet under.

Dyr er ikke frivillige artister. Det er en illusjon vi ikke må skape. Jeg støtter NOAHs krav om dyrefrie sirkus, og oppfordrer alle sirkusdirektører til å ta dette til følge, sier han.

Vil ha elefantene ut

Fredag går startskuddet for NOAHs offensiv mot dyresirkus over hele landet, samme dag som Merano starter sirkussesongen.

NOAHs kampanje mot sirkus får stadig flere støttespillere. Dyresirkusene har nå snart utspilt sin rolle og NOAH håper at politikerne i landbruksdepartementet også innser dette, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH.

Mattilsynet lager en liste over hvilke dyrearter som det skal være lov å bruke i sirkus.
Martinsen mener de sannsynligvis har vunnet kampen i forhold til dyr som zebra, sjøløve og andre eksotiske arter, og det viktigste for dem er nå å få elefantene ut av manesjen.

Villige

Også Unni Lindell, Tove Nilsen, Herodes Falsk, Christine Koht og Lise Myhre har stilt seg bak NOAHs kampanje. Martinsen sier til Nordreakerbudstikke.no at det har vært svært enkelt å få med seg de kjente stemmene.

Kjendisene har vært veldig villige til å stille opp. Folk begynner å se det absurde i å more seg med å se på dyr som ellers står lenket på bakrommet, sier Martinsen, som nå vil jobbe for å få med seg enda flere på kampanjen.

2009 er et viktig år for dyr i sirkus, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere