RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på tilfeldigheter


Forbedret format: Breaknecks har sluppet singelen «Skills» gjennom sitt nye plateselskap Break Records. F. v. Ex, Flip, E.D. og Jonathan Castro. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
Forbedret format: Breaknecks har sluppet singelen «Skills» gjennom sitt nye plateselskap Break Records. F. v. Ex, Flip, E.D. og Jonathan Castro. FOTO: CAMILLA SVENDSEN
«Tilfeldigvis» slippes i februar. Men det er lite som er tilfeldig med Breaknecks nå.

OSLO ØST: Forbedret, mer erfarne og mer seriøse. Det er slik østkantbandet Breaknecks ser på seg selv nå. Gruppa har sluppet singelen «Skills» sammen med Lok Allé. Den er å kjøpe på iTunes store. Neste skritt er «Tilfeldigvis». Det første offisielle Breaknecks-albumet, som slippes i februar, også på iTunes store, sammen med single nummer to «Kommer og går».

Albumet er et samarbeid mellom bandet og gruppa Lok Allé. Det slippes på Breaknecks sitt eget plateselskap; Break Records, som Jonathan Castro er daglig leder for.

– Nå gjør vi alt sammen selv, vi bruker de midler vi har, sier Castro, og legger til at de nå er mer erfarne i gamet.

– Vi har mer kunnskap, og gjør det som passer oss best i stedet for å høre på dårlige råd, sier han.

«Svika»

Gutta har også nytt studio, midt på beste vestkant, nærmere bestemt i Vika.

Rapkollega Don Martin kaller studioet «Svika». Castro ler. Han kaller det for hva det er.

– Jeg prøvde å få et studio i Groruddalen. Jeg var i kontakt med bydelen. Jeg forklarte at planen var studio og workshops for de yngre, slik at jeg kunne gi tilbake til nabolaget. Men bydelen skjønte ikke helt dette, tror jeg, sier han.

Castro bedyrer at de koser seg på Vika. Her har de malt vegger og lagt gulv. Castro er mer enn klar for å ta Break Records til nye høyder.

«Tilfeldigvis» er det første prosjektet under min ledelse. Og nå kommer det mye ut av dette. Det føles digg å endelig gi ut noe offisielt, sier han.

Livet går opp og ned

Låtene på det kommende albumet skal være litt av hvert. Det er Breaknecks på godt og vondt, men i et forbedret format. I hvert fall ifølge Castro.

– Det er noe av alt på denne skiva. Noe mørkt, noe lyst, noe personlig og noe morsomt. Jeg har aldri vært opptatt av noe rød tråd, men dette albumet viser at livet går opp og ned, sier han.

Det er E.D. som produserer det meste av musikken, og det er Castro og Flip som er pådriverne.

– Vi er mer sammensveiset og mer forberedt på dette, sier E.D.

Castro avslører at det er andre interesserte produsenter også.

– Vi har snakket med noen, sier han.

Noe for bestemor også

Breaknecks slipp skal være noe for alle, sier gutta. Castro sa for et par år tilbake at alle kunne høre på musikken, til og med bestemødre.

– Bestemor kan fortsatt høre på musikken, sier han.

– Det meste av det i hvert fall. legger E.D. til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere