RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slutt på trafikklys


 
 
Mandag 6. juli vil biltrafikken få nytt kjøremønster gjennom Carl Berner-krysset. Den nye rektangulære rundkjøringen tas i bruk og trafikklysene fjernes.

CARL BERNER: I forbindelse med at trafikklysene fjernes for godt, blir regler for rundkjøringer med vikeplikt og gangfelt uten lysregulering gjeldene for kjørende og gående.

- Vi oppfordrer både kjørende og gående på Carl Berner om å være ekstra varsomme, spesielt i starten, til trafikantene er kjent med det nye trafikkmønsteret, sier Tone Bakken, prosjektleder i Statens vegvesen.

Trafikkregler for gående

Andre trafikanter skal gi fri vei for trikken. Det gjelder også gående, inkludert rullestoler, i gangfelt uten lysregulering. Du må vente til trikken har passert før du krysser gata.

Trafikkregler for kjørende

I kryss uten vikeplikt har kjørende, inkludert syklister, vikeplikt for trikken enten den kommer fra høyre eller venstre. I rundkjøringen på Carl Berner kjører trikken rett gjennom sentraløya. Her har trikken vikeplikt og forkjørsrett som andre kjørende; Trikken har vikeplikt på tur inn i rundkjøringen og forkjørsrett på vei ut. Men kjørende har vikeplikt for trikken når den er på vei ut av rundkjøringen.

Buss for trikk til 17. august

Fra. 6. juli til 17. august kjøres det buss for trikk da det skal legges trikkespor fra Dælenenggata og nedover Trondheimsveien, samt i krysset i Rosenhoffgata.

I tillegg skal nye holdeplasser etableres og kantstein legges. I denne perioden er Trondheimsveien stengt fra Dælenenggata og nedover.

Bussene kjører i Finnmarksgata og deretter inn i Trondheimsveien nærmere krysset.

Fra 17. august kjører trikken i midten i hele Trondheimsveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere