Slutt ved årsskiftet for Mediehuset dittOslo

Klubblederne Øystein Dahl Johansen og Nina Schyberg Olsen tror Mediehuset dittOslo vil etterlate seg et tomrom.

Klubblederne Øystein Dahl Johansen og Nina Schyberg Olsen tror Mediehuset dittOslo vil etterlate seg et tomrom. Foto: Foto: Sanne Lier

1. januar 2015 avvikles driften av Mediehuset dittOslo gjennom salg og nedleggelse.

Ansvarlig redaktør og daglig leder, Tore Bollingmo.

OSLO: Fremtiden til Mediehuset dittOslo har vært usikker etter at det ble kjent at Amedia må kutte utgifter for å møte et stadig fall i annonseinntekter.

Som en konsekvens av den tunge økonomiske situasjonen ble det stilt spørsmål ved hva som skulle skje med den videre driften av det Amedia-eide selskapet som utgir tolv aviser fordelt på alle Oslos bydeler, samt står bak nettstedet dittoslo.no og byguiden skjerioslo.no.

Under et styremøte onsdag ble det gjort kjent for de ansatte at driften avvikles gjennom salg av deler av virksomheten og nedleggelse av det øvrige innen januar 2015.

LES OGSÅ: «Vi skal være «den lille manns» ombud»

– Ingen annen utvei

– Mediebransjen opplever store endringer, og for en virksomhet som ikke har tjent penger blir den nye mediehverdagen ekstra tung å møte. Det har vært krevende, men dittOslos framtidsutsikter gjør at vi ikke ser noen annen utvei, sier regionsdirektør i Amedia, Pål Eskås.

Amedia ser nå etter nye eiere til deler av virksomheten. Primært er det ønskelig å selge abonnementsavisen Nordstrands Blad og selskapets digitale posisjon.

– Vi har vært spesielt eksponert mot fallet av annonsering på print og har blitt rammet dertil hardt, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo.

LES OGSÅ: – Det beste fra Oslo blir enda bedre

Vanskelig

Han sier at prosessen frem mot det endelige vedtaket har vært vanskelig, men grundig. Spesielt tungt har det vært å innse at mange arbeidsplasser nå vil gå tapt.

– Det har vært en veldig tung situasjon, ikke minst overfor de ansatte. Sannheten er allikevel at vi er en bedrift som har gått med driftsmessig store underskudd i ni år. Når det nå tas grep, er det fordi vi mener det er viktig å drive videre det som har livets rett, og for å finne en løsning som kan videreføre journalistikken med nye eiere og samarbeidspartnere, sier han.

LES OGSÅ: DittOslo har fått nye eiere

– Svekker lokaldemokratiet

Klubblederne Øystein Dahl Johansen og Nina Schyberg Olsen er kritisk til prosessen som nå har endt et endelig vedtak.

– Det har gått altfor fort, og det har blitt vist svært liten vilje til å se på andre driftsmodeller, slik vi hele tiden har etterlyst. Vi har også blitt gitt altfor lite informasjon, sier Dahl Johansen.

– Vi har ønsket å utsette prosessen, slik at man har et bredere grunnlag å fatte vedtak på. De drastiske tiltakene vi nå ser, mener vi fattes på et altfor dårlig grunnlag, og det er verdt å merke seg at styrets vedtak er fattet under dissens, sier Schyberg Olsen.

Nå frykter de tillitsvalgte for fremtiden til mediehusets 37 ansatte.

– Selv om ledelsen sier de har ambisjoner om å selge deler av virksomheten, har vi ingen garantier for at noen av oss får bli med i den videre satsningen. I ytterste konsekvens mister alle de ansatte jobbene sine, sier Scyberg Olsen, og legger til at hun tror mediehuset vil bli savnet av byens avislesere.

– DittOslo har vært svært viktig for samhold og lokaldemokrati i Oslos bydeler, og jeg er sikker på at vi kommer til å etterlate et tomrom.

LES OGSÅ: – Vemodig å selge gode lokalaviser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.