RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn Revil har tråkket seg gjennom Østmarka. Nå er han aktuell med «Østmarksguiden» hvor han presenterer rundt 35-40 turer for store og små. Foto: Kristin Trosvik
Bjørn Revil har tråkket seg gjennom Østmarka. Nå er han aktuell med «Østmarksguiden» hvor han presenterer rundt 35-40 turer for store og små. Foto: Kristin Trosvik

Slutta å røyke - begynte å gå tur

Lav fart og mange pauser er det viktigste for Sofienbergmannen Bjørn Revil. Den ivrige turgåeren er aktuell med boka "Østmarks- guiden".

ØSTMARKA: Forfatter Bjørn Revil ønsker å inspirere vanlige folk til å komme seg ut i marka. Tidligere har han gitt ut Markaguiden, en turguide til Nordmarka. Nå tar han for seg Østmarka. "Østmarksguiden" er gitt ut av forlaget Andresen & Butenschøn.

Bjørn Revil (41) bor rikignok midt i byen, nærmere bestemt på Sofienberg, men han forteller at turentusiasmen begynte for alvor i 2001.

- Jeg slutta å røyke. Da trenger man å begynne med noen annet. Det var sånn det starta, forteller Revil, som like godt startet med en tur til toppen av Kilimanjaro.

Et slag for Østmarka

Men Oslomarka er heller ikke å forakte. Revil ble kjent med Østmarka da han vokste opp på Ljanskollen på Nordstrand.

- Nordmarka er liksom regnet for å være finere enn Østmarka, sier Revil som mener det bare er tull.

- Jeg har gått mye i Nordmarka, men det er flere folk i Østmarka og det er en mer uhøytidelig stemning der. Og det er mange aktivitetsmuligheter, som fiske, fugletitting, sykling og padling. DNT har flere ubetjente hytter med kanoer i området, sier han.

Tråkket opp rutene

For Østmarksguiden er først og fremst en guide for fotturer. De aller fleste turene som står beskrevet er beregnet for småbarnsfamilier og vanlige folk. Man trenger ikke å være topptrent for å begi seg ut i marka, mener Revil.

- Mange av turene er ganske korte og jeg fokuserer på lav fart og mange pauser. Alle kan gå tur, sier forfatteren som fremholder at han selv ikke er i spesielt god form, selv om han det foregående året har gått mellom 100 og 150 turer i Østmarka i sitt arbeid med boka. I boka har han presentert rundt 35-40 av favorittrutene.

- Jeg håper at boka kan inspirer folk til å finne nye ruter. Mange har en tendens til å holde seg til to, tre faste turer, sier han.

Barn på tur

Bjørn Revil er ute i marka hver uke. Med seg har han gjerne datteren Karoline (3 1/2).

- Da koser vi oss veldig. Og vi trenger ikke gå så langt, det er ikke det som er poenget. Det er opplevelsen. Mange er opptatt av å legge bak seg flest mulig kilometer. Men har man med seg barn så må man legge opp turen på barnas premisser, eller mister de turlysten, påpeker Revil.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere