RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølv i første forsøk

Simen Boye Brunes (16) fra Nordstrand deltok i sitt første NM i kickboksing. Og unggutten var ikke snauere enn at rasket med seg en sølvmedalje i juniorklassen

OSLO: Jeg er "dødsfornøyd" med sølv, sier Simen. Vi møter 16-åringen i treningslokalene til Sentrum Kickboksing Klubb midt på Karl Johans Gate. Her har tenåringen fra Nordstrand svettet, slått og sparket siden forrige vinter.
Jeg så noen oppslag om kickboksing i et treningsstudio i Vallhall, og fikk bare lyst til å prøve det. Og det var skikkelig kult, sier Simen.
Mye trening og talent førte Simen til NM-finalen i klassen under 74 kilo i Tønsberg i helgen, og bare Thomas Robertsen fra Hvaler sto i veien for gullet.
Kampen var jevn, men han var litt bedre enn meg mot slutten, sier Simen.

Noe nytt

16-åringen har spilt fotball for Nordstrand i mange år, men valgte det bort til fordel for kickboksing.
Hva er det som er bra med denne idretten? For meg representerte det noe helt nytt, og treningen er helt annerledes enn fotball. Her blir det lagt mye vekt på koordinasjon, balanse, styrke, psyke, presisjon og mye annet. Er det ikke veldig tøft?
Kickboksing er en tøff idrett. Hardt og slitsomt. Men når jeg går kamp så er jeg så tent og spent at jeg glemmer at det gjør litt vondt noen ganger, sier Simen.
16-åringen trener kickboksing tre ganger i uka, på helsestudio to-tre ganger i uka og i tillegg blir det en del trening på idrettslinja på Lambertseter vgs.
Hva er målet ditt?
Å bli bedre og bedre. Og en eller annen gang vil jeg gjerne bli norgesmester, sier Simen Boye Brunes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere