RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølvgutt med egen cd


Synger jula inn: Lillebror Henrik (t.v) har bidratt med to låter i Martin Enger Holm sin nye cd. Foto: Fame fotografene
Synger jula inn: Lillebror Henrik (t.v) har bidratt med to låter i Martin Enger Holm sin nye cd. Foto: Fame fotografene
Guttesopran Martin Enger Holm lanserte sin egen CD i den Norske Opera & Ballett i går.

BYGDØY:En tindrende guttesopran er vakker, men flyktig. Derfor har Martin Enger Holm (13) fra Bygdøy gått i studio og sunget inn sin egen CD med klassisk og opera mens han har sin guttesopran i behold.

Egne favorittlåter

Martin Enger Holm er solo sopran i Sølvguttene og på hans albumdebut får du en klassisk sopran på toppen av sin "guttesopran" karriere.

Sølvgutten har satt sammen et knippe av sin favorittsanger og har spilt inn en plate som er vakker og stemningsfull. Hovedpersonen selv er fornøyd med å gi ut plate.

– Det var morsomt og lærerikt. Har fått kjent hvordan det er å være i studio, og jobbe med proffe mennesker. Det var veldig morsomt å høre hvordan det ble . Dessuten har jeg fått jobbe med mange flinke musikere, sier Martin Enger Holm til Lokalavisen.

Tidlig ute

Låtmaterialet varierer fra Ave Maria med klassisk sopran til Sally Gardens som er irskinspirert i klassisk innpakning.

Martin har vært så heldig å få med seg Helene Bøksle som gjesteartist på platen og sammen synger de en vakker duett på låten "Eg veit meg i himmerik ein borg". Martins yngre bror som også er solist i Sølvguttene bidrar også på to av låtene på platen.

Martin Enger Holm er glad for at han får dokumentert den spesielle stemmen før den forandrer seg.

– Det er utrolig artig å gi ut plate allerede som 13-åring og jeg tror ikke det er så mange som har gjort det. I tillegg blir det morsomt å høre musikken når man blir eldre og hvor mye stemmen har forandret seg. Jeg føler at jeg er veldig heldig som får sjansen til å gi ut noen av mine favoritt sanger på plate, sier Martin.

Glad i jula

Sølvgutten med egen plate elsker jula og stemningen som følger med.

– Jeg synes det er viktig fordi det skaper stemning og glede som gjør at man føler at nå er julen snart her. Og at det er blitt en tradisjon som er hyggelig og ta vare på. Jeg elsker å synge julesanger, avslutter den ferske platedebuttanten, Martin Enger Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere