RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sølvguttene i øst


Når Silver Street står på scenen blir både 17- og 70-åringene elleville. (Frahøyre:) Bjørn Raddum, Lars Kvistum, Ruben Våga og Morten Raddum.
Når Silver Street står på scenen blir både 17- og 70-åringene elleville. (Frahøyre:) Bjørn Raddum, Lars Kvistum, Ruben Våga og Morten Raddum.
Selvfølgelig spilles det på sølvgitar og sølvtrommer når gladgutta i bandet Silver Street står på scenen.

Sentrum: I dag skar det seg skikkelig! Planleggingsdag skjønner du, forklarer Lars Kvistum.

Inne på det lille øvingsrommet i Hammersborggata blant trommer, gitarer og Hammond orgel sitter de fire gutta i Silver Street. To små jenter titter sjenert fram mellom instrumentene. Barnehagen var stengt i dag.

Det er ikke normalt at unga sitter her når vi øver altså, forklarer han.

Silver Street starta opp i 2003, og har spilt med dagens besetning de siste to åra. Tre ganger i uka møtes de til øving. I disse dager er de dessuten fullt opptatt med plateinnspilling i et studio ved Gjøvik. De beskriver seg selv som et Pop 'n'Roll-band, inspirert av 60- og 70-tallsmusikk.

Vi regner med at plata er klar til høsten, sier vokalist og gitarist Bjørn Raddum, mens han kutter opp rullekake og skjenker Solo i plastglass.

Med en plateutgivelse blir vi mer tilgjengelige for folk, sier gitarist Morten Raddum.
Silver Street møtte Oslo-publikummet for første gang på Scuba Bar.

Det ble vårt tidlige stamsted, og vi gjorde utrolig mye gøy ut av konsertene vi holdt der. I tillegg har vi spilt både på Muddy Waters, Skuret og Fabrikken, forteller Bjørn.

Høydepunktet så langt kom da de fikk spørsmål om å være oppvarmingsbandet til Gavin deGraw.

Det var helt supert. Vi har varmet opp for deGraw begge gangene han har vært i Oslo, mimrer Morten.

Etter en konsert på Fabrikken kom en skjeggete, eldre mann bort til meg og sa "Nå er det faen ikke mulig å bli gammel, med sånn musikk som dette". Det var kult, sier Lars fornøyd, mens de tre andre i bandet nikker megetsigende.

Alt fra 17-åringer til 70-åringer kommer på konsertene våre. Vi har opplevd alt fra vill dansing på bordet, til swingdans på gulvet, skyter Morten inn.

By:Larm i Tromsø i 2006 var også en opplevelse gutta sent vil glemme.

Vi rigga oss opp på hotell-suiten og spilte by:Larm-nachspiel-konserter hele helga. Det var utrolig gøy, og vi kom i kontakt med flere folk i bransjen som vi samarbeider med i dag, forteller Bjørn.

5. august gjester Silver Street Klubb-Øya på Herr Nilsen. Før den tid pakker gutta instumentene og legger ut på turne i Nederland. Det gleder de seg til!

Det blir uten unger da, understreker pappa Lars lattermildt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere