RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sløyde fisk med fiskeriministeren


Pernille Telenius fra Ila skole synes det er veldig moro å lage mat på matkultursenteret, og mener makrell er den beste fisken i havet.
Pernille Telenius fra Ila skole synes det er veldig moro å lage mat på matkultursenteret, og mener makrell er den beste fisken i havet. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
1. september åpnet Geitmyra matkultursenter for barn, og ti år gamle Pernille Telenius fra Ila skole synes det var stor stas å tilberede fisk med selveste fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen.

SAGENE: Det var stor ståhei da Geitmyra matkultursenter i dag ble offisielt åpnet av Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen.

Del på Facebook

Får lage masse mat

Ute på rokokkogårdstunet til den over 250 år gamle gården sitter elever fra 6B på Ila skole og tilbereder fisk og kutter opp grønnsaker med stor entusiasme.

– Det er skikkelig gøy her, og vi får lage masse mat, sier Pernille og smiler.

SE STOR BILDESERIE AV ÅPNINGEN HER

Og hun har laget fisk før, men aldri med en minister.

– Jeg har vært med pappa ut på sjøen og fisket, sier Pernille, som kan fortelle at hun ikke synes det er ekkelt å sløye fisken etterpå.

Artikkel fortsetter under bildet

I stedet for å klippe snor inviet fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen matklutursenteret ved å legge inn fisken de tilberedte i uteovnen på gårdstunet. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

En manns visjon

Visjonen til kokebokforfatter, matskribenten og TV-kokk, Andreas Viestad var endelig et faktum og det var en tydelig stolt Viestad som ønsket alle velkommen.

– Vi vil med dette prosjektet nå ut til barn. Få dem til smake, snakke og tilberede. Det er mye historie i hvor maten kommer fra og mye matte i en god oppskrift, sa Viestad som håper å se mange skoleklasser og barnehager som kommer for å lage og lære om mat på gården.

Matkulturen er truet

Han mener at norsk matkultur er i dramatisk endring. På den ene siden er den vitalisert av den økte interessen for mat i offentligheten; av mesterkokker, matprogrammer på fjernsyn og en stadig tilstrømning av nye smaker fra det som før var Utlandet, og nå en del av et nytt, mer velsmakende Norge.

– På den andre siden er matkulturen truet; av hurtigmat, industrialisering av landbruket, markedskonsentrasjon i dagligvarehandelen, en endret hverdag hvor tiden til matlaging og måltider ofte blir nedprioritert, understreker Viestad, som håper at matkultursenteret vil hjelpe til å undervise barn om mat og matglede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere