*Nettavisen* Nyheter.

Små ører til store millioner

KLINGENDE MYNT: Barna i Speiderhytta barnehage på Ekeberg synes det er gøy med den klingende mynten i skrinet. Her f.v. Magnus (6), Heidi Moreno, pedagogisk leder, Synne (5), Isak (5 1/2) og Anniken (5 1/2) Foto: Foto: Linn Husby

Alle oppfordres nå til å samle inn 50-øringer til inntekt for Kreftforeningen. Speiderhytta barnehage er allerede godt i gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

TELLE OG REGNE: – Det er gøy å holde på med myntene, synes Synne (5 år). Hun har lært å telle til hundre.

EKEBERG: – Jeg lurer på om det er lov til å kaste opp når man har kreft, jeg, sier Isak på 5 år. Han går i Speiderhytta barnehage på Ekeberg, og er veldig stolt over at de nå har spart nesten tusen kroner (975 kroner) i 50-øringer til inntekt for Kreftforeningen.

En halv krone her ...

50-øringen som betalingsmiddel utgår den 1. mai i år, og i den forbindelse har Kreftforeningen satt i gang dette tiltaket.

– Etter å ha fått klarsignal fra Norges Bank, tok vi initiativet til å samle inn 50-øringer til en god sak. Vårt arbeid er basert på innsamlete midler, så hver mynt i Norge har betydning for oss sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

Les mer om Kreftforeningens innsamling av 50-øringer her

Lærer å telle

Speiderhytta barnehage synes det var en god idé å engasjere barna til dette, også med tanke på det pedagogiske.

– Vi har snakket om sykdommen, og om barna kjenner noen som har blitt rammet. Og så har vi også lært å telle alle 50-øringene og sett hvor mye én 50-øring er verdt. Hvor mange må man ha for å kjøpe en is, for eksempel, sier pedagogisk leder i barnehagen Heidi Moreno.

Alle kan bidra

Det er derimot ikke bare barnehager som oppfordres til å bli med på dette, alle som vil kan innen 1. mai levere inn oppsparte 50-øringer til inntekt for Kreftforeningen. Bankene DNB, Sparebanken Øst, Sparebank 1 og Sparebanken Pluss tar imot myntene kostnadsfritt til dette formål.

– Hvis hver nordmann leverer inn tre 50-øringer, blir det til sammen 7,5 millioner til Kreftforeningens arbeid, sier Ryel.

– Det er så lite som skal til for at saken skal få så mye.

Håpet er også at barnehagene rundt omkring i landet kan være med å bidra.

Dødelig

I den siste tiden har barna fundert mye over en sykdom, som ofte kan være litt vanskelig å forstå.

– Jeg vet at det er en dødelig sykdom, sier Isak (5).

– Men man må ikke dø av den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.