RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Små ører til stor hjelp


BARN HJELPER BARN: Melvin (f.v.), Ronja, Thea, Elise og Fadilah fra klasse 2c har sammen med de andre elevene på Lambertseter skole bidratt til å samle inn tusenvis av femtiøringer til skolebygging i Tanzania.
BARN HJELPER BARN: Melvin (f.v.), Ronja, Thea, Elise og Fadilah fra klasse 2c har sammen med de andre elevene på Lambertseter skole bidratt til å samle inn tusenvis av femtiøringer til skolebygging i Tanzania. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Engasjerte skoleelever fra Lambertseter har samlet inn over 25.000 femtiøringer til SOS Barnebyer.

LAMBERTSETER: I forbindelse med at femtiøringene er tatt ut av sirkulasjon, har SOS Barnebyer utfordret osloskoler til å bli med på innsamlingsaksjon til inntekt for en barneby i Tanzania.

Lambertseter barne- og ungdomsskole er en av tolv osloskoler som ville bidra, ved å samle inn brukte femtiøringer fra familie, venner og andre.

Nylig kunne de overlevere nærmere 26.000 femtiøringer til det gode formålet!

12.877 kroner til ny skole

– Elevene har vært kjempeflinke og samlet inn tilsammen 12.877 kroner, sier sosiallærer Karin Mangset imponert.

I forrige uke ble den store og tunge mengden med mynter, fordelt på plastposer, salatboller og krukker, overlevert til Solveig Hauge og Lykke Kieler i SOS Barnebyer.

– Det er kjempegøy, for denne aksjonen har nå spredd seg fra Oslo til flere andre steder i landet. Vi har allerede samlet inn rundt 20.000 kroner fra tre osloskoler, og håper å få inn over 100.000 kroner, forteller Hauge.

Hun er fylkesleder for SOS Barnebyers frivillige i Oslo, og opplyser at pengene går uavkortet til renovering av en gammel skole og bygging av en helt ny skole i barnebyen i Mwanza i Tanzania

– Det er veldig kjekt at norske skoleelever engasjerer seg og er med å hjelpe andre barn på denne måten. Det er så gøy å møte dem, for barn har virkelig et engasjement som smitter, sier Hauge.

Beste klasse

Lambertseterelevene samlet inn den imponerende pengesummen på bare et par uker.

Beste klasse ble 2c som samlet inn 2577 kroner.

– Jaaaa, kult! jublet og hoppet elevene av glede da de fikk vite det gode resultatet.

Enda gladere blir nok de afrikanske barna som får ny skole.

LES OGSÅ:

Lambertseter-russ samlet inn til kreftsaken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere