RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småabsurd teater på kafeer og barer


KLASSISKE SITUASJONER MED VRI: Amalie Bernhardsen (26) kjeder seg, Jan Olav Larssen (35) er bare opptatt av avisen sin, Åge Boman Homleid (51) kikker interessert på Amalie og Richard Edvardsen (41) har fått kontakt med nabobordet. Alle fire spiller rollespill på Cafe Liebling.
KLASSISKE SITUASJONER MED VRI: Amalie Bernhardsen (26) kjeder seg, Jan Olav Larssen (35) er bare opptatt av avisen sin, Åge Boman Homleid (51) kikker interessert på Amalie og Richard Edvardsen (41) har fått kontakt med nabobordet. Alle fire spiller rollespill på Cafe Liebling. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH
Teatergruppen Plastic Fantastic gjør det du bare tør å tenke på ute blant folk.

OSLO: I løpet av juni vil gruppen opptre med forestillingen "Jeg var vel egentlig her først" på Månefisken ved Akerselva, Nazar Cafe på Sagene, Kaffe & Juice på Alexander Kiellands plass, Cafè Liebling på Løkka og Skaugum Palace Grill på Solli plass.

Del på Facebook

Kanskje vil du kjenne deg igjen i situasjonene som utspilles?

Møter mellom mennesker

Alle har sine erfaringer fra café- og utelivet. Vi liker å ta tak i disse klassiske situasjonene, tankene folk har, og gjør dem synlige, gjenkjennelige og gjerne litt småabsurde, forteller initiativtaker Åge Boman Homleid (51).

Han er fascinert av alle typer møter mellom mennesker, og inspirert av et hovedfag i drama- og teaterkommunikasjon ville han skape seg en praktisk innfallsvinkel.

Under studiet spesialiserte jeg meg litt på teatertradisjoner fra Øst-Europa, og fikk samlet en gjeng amatørskuespillere som kunne tilnærme seg den stilen – med visse tilpasninger, sier Homleid. Nå er de klare med seks forestillinger i juni.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

FORSTERKER OG FORMINSKER: På en café har alle sitt ærend eller sin agenda. Med disse observasjonene improviserer teatergruppen fram gjenkjennelige opplevelser fra café- og uteliv – på stedet! FOTO: LARS WEIMOTH 

Se og bli sett

Premièren er på Månefisken 6. juni klokken 19, lørdag 18. juni er de i sving på Cafe Liebling på der vi møter dem.

– Vi spiller blant publikum, men involverer dem ikke direkte, forteller Amalie Bernhardsen (26).

– På kafeer og barer er de fleste opptatt av å se og bli sett, vise seg fram litt, legger Richard Edvardsen (41) til.

– Alt det folk bare tenker på å gjøre på en café eller bar, det gjør vi – nesten da!, slår Jan Olav Larssen fast.

Del på Facebook

Oslobasert

Hele teatergruppen bor i Oslo. Amalie bor på Grünerløkka og jobber som lærer, skribent, skuespiller og instruktør. Åge bor på St. Hanshaugen og er instruktør på et døveteater. Jan Olav er frilans ingeniør og skuespiller, og bor i Gamlebyen, mens Richard fra Bolteløkka er hjelpepleier, student og Thai Chi instruktør.

En glad, kreativ og broket forsamling i improviserende bevegelse, altså – og sammen er de teatergruppen Plastic Fantastic. Snart kan du se dem på en café eller et utested nær deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere