*Nettavisen* Nyheter.

Smak deg fram på Rådhusplassen

Her er hele Norges matmor Ingrid Espelid fotografert i forbindelse med Matstreif tidligere år.

Her er hele Norges matmor Ingrid Espelid fotografert i forbindelse med Matstreif tidligere år. Foto: FOTO: JAN LILLEHAMRE

Vet du hva man bruker en jordskokk til? Kan ål virkelig smake godt? I dag åpner festivalen Matstreif på Rådhusplassen.

OSLO: Matstreif ble arrangert for første gang i 2005, og gjennomføres i 2010 for sjette gang. Innovasjon Norge er arrangør av festivalen, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet (LMD). I 2010 har også Fiskeri- og kystedepartementet meldt seg på for fullt, og deltar på lik linje med LMD.

LES OGSÅ: ELSKER KJØTT

Mat for alle

En av flere prosjektledere, Jorun Ruud, garanterer en smakfull opplevelse om du legger turen ned til Rådhusplassen de kommende dagene.

– Her presenteres et mangfold uten sidestykke. Matstreif er en unik sjanse til å se hva Norge faktisk har å by på av råvarer, og det er neimen ikke lite, sier hun til dittOslo.no. Det er vanskelig å si henne imot på dette når man leser festivalens program. Markedsgate med nasjonalt tverrsnitt, sjømatgate, grønnsakstorg, regionale matpresentasjoner, streif på landet og mye mer.

– Noe av det som virkelig kan anbefales er sjømatgata. Her kan man se hvor mye forskjellig man kan få på middagsbordet fra havet. Dessuten er det satt opp et digert akvarium hvor man sannsynligvis vil kunne se arter man ikke trodde var mulig å spise, fortsetter hun.

Bli ekspert

Er man ekstra interessert kan man også delta gratis på diverse matkurs.

– Det er bare å melde seg på der og da. Kursene varer i ca tre kvarter, og ved kateteret står det kjente kokker og eksperter på forskjellige områder, sier Ruud.

Ungene skal også slippe å kjede seg. Det er etablert et eget område for barn der de kan smake og leke mens foreldrene lar seg friste av søtt, salt og surtFestivalen åpner i dag klokka 14 og varer fram til og med lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.