RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småpenger blir barneskole


IMPONERT: Solveig Hauge og Lykke Kieler i SOS barnebyer gleder seg over engasjementet til skoleelever i Oslo. Takket være deres innsamling av femtiøringer vil det både bli renovert en skole og bygget en ny skole i Tanzania. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
IMPONERT: Solveig Hauge og Lykke Kieler i SOS barnebyer gleder seg over engasjementet til skoleelever i Oslo. Takket være deres innsamling av femtiøringer vil det både bli renovert en skole og bygget en ny skole i Tanzania. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Takket være engasjerte skoleelever når SOS barnebyer målet sitt om å samle inn 100.000 kroner i femtiøringer.

OSLO: SOS barnebyers frivillige startet nylig en innsamlingsaksjon, der de utfordret osloskoler til å samle inn femtiøringer til et godt formål.

LES OGSÅ: Små ører til stor hjelp

Pengene skal gå uavkortet til renovering av en gammel skole og bygging av en helt ny skole i en barneby i Mwanza i Tanzania.

720 kilo småpenger

Ved siste opptelling av femtiøringer fra osloskolene var det kommet inn så mye som 80.000 kroner.

– Med det som er kommet inn fra bedrifter og ulike aktører i næringslivet vil målet om 100.000 kroner mest sannsynlig bli nådd, opplyser Joanna Merker i SOS barnebyer.

Det tilsvarer 200.000 femtiøringer og cirka 720 kilo i vekt.

13 skoler har vært med på innsamlingsaksjonen, og aller flest femtiøringer kom det inn fra Godlia skole.

De bidro med et samlet beløp på 13.646,50 kroner, fordelt på 13 klasser.

Takker alle elevene

De frivillige bak innsamlingsaksjonen er strålende fornøyd med resultatet.

– Vi ønsker først og fremst å takke alle skolene og de engasjerte barna som har bidratt til å samle inn over 80.000 kroner i femtiøringer den siste tiden. Det er flott å se at barn hjelper barn, og at denne aksjonen har engasjert både store og små til å gjøre en frivillig innsats for andre, sier Solveig Hauge, Lykke Kieler og Tonje Ruud Camacho i SOS barnebyer.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere