Småsnacks for kule unger

Kool Kidz er en spesiell, liten butikk i Ullevålsveien. Er du etter for eksempel en tøff t-skjorte med yndlingsbandet ditt til poden, er denne butikken det rette stedet. Flesteparten av kundene som handler her er faktisk menn, forteller Ima Bassi, eier av butikken.

ST. HANSHAUGEN: St. Hanshaugen er for mange kjent som et sted som huser mange barnefamilier. Barnevogner i Ullevålsveien er slett ikke et uvanlig syn. Nedover langs Ullevålsveien finnes det flere "babybutikker" som selger klær, leker og utstyr til babyer og småbarn. Menn er kanskje ikke blant dem som hyppigst frekventerer slike butikker. Frem til nå.

Kult og rocka

For to måneder siden åpnet Ima denne noe spesielle butikken. Ima selger leker, babyklær, smekker og matbokser slik en hvilken som helst babybutikk gjør. Med ett unntak: Klær, smekker og matbokser er pyntet med forskjellige bandlogoer, kule sitater eller bilder. Hva med for eksempel en sparketrøye dekorert med Elvis? Eller en t-skjorte prydet med ordene "Beastie Baby"? Eller kanskje truser oppi en eggekartong frister mer? Eller en kumønstret body i en melkekartong?

Konseptet er kule, rocka babyklær, laget av designere til en billig penge, forteller Ima.

Det går mest i rock, punk, og forskjellige andre musikktyper. Jeg ønsker å selge alt av kule babyting på et sted, og jeg ønsker at folk skal smile når de kommer inn i butikken.


"Personal service"

Ima selv er en høyreist, slank dame, og strålende blid. Hun kommer opprinnelig fra London og har bodd i Norge i fire år. Hun snakker bra norsk, men den engelske aksenten er der. Av og til finner hun ikke det norske ordet hun er ute etter, og det sniker seg inn noen engelske ord her og der.

Butikken min er liten, og det liker jeg, forteller Ima. Det er ofte, du vet, ikke så "polite", i store butikker, "if you know what I mean". På Hennes og Maurtitz er de ansatte som regel veldig opptatt, og man får som regel ikke topp service. Derfor setter jeg pris på små butikker. Du vet, "let the shop do the talking for itselves". Jeg er veldig stor tilhenger av "personal service".


Den største risken

Tidligere jobbet Ima på et asylmottak, men hun var ikke helt tilfreds. Følte at noe manglet. Hun ønsket en fleksibel jobb for å få mer tid til barna.

Jeg er snart førti, og hadde lyst til å gjøre noe for meg selv. Jeg hadde ingen investorer, men fikk mye hjelp av mannen og venner. Startkapitalen var svært liten, hadde du visst hvor liten den var, ville du bare begynne å le, humrer hun.

Mange var skeptiske, men vennene mine som kjenner meg sa "go for it!", og det gjorde jeg.

Å starte for meg selv er den største risken jeg noensinne har tatt, men det var verdt det. Jeg anbefaler flere å ta sjansen, legger hun til.

Det var ingen tilfeldighet at butikken hennes havnet på St. Hanshaugen.

Jeg var ute etter et sted som var litt som Grünerløkka, men samtidig ikke. Jeg liker St. Hanshaugen fordi her finnes det flere kaffebarer, mange unge folk, og mange småbarnsforeldre. Det var vanskelig å finne lokale, men jeg var heldig, du vet "lucky", så jeg fant til slutt det et lokale som passet bra. Det var "right time", jeg hadde flaks, smiler hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.