RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MIDLERTIDIG: Seks av barna fra den stengte avdelingen skal midlertidig gå i Blåfjell barnepark som er oppgradert.
MIDLERTIDIG: Seks av barna fra den stengte avdelingen skal midlertidig gå i Blåfjell barnepark som er oppgradert. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Småtroll til barnepark

Barna på den stengte avdelingen i Pynten barnehage flyttes midlertidig til Blåfjell barnepark.

LAMBERTSETER: En befaring i avdelingen Småtroll i Pynten barnehage i slutten av juni avdekket at avdelingen er i så dårlig forfatning at helsemyndighetene anser den som uegnet for barnehageformål.Avdelingen ble derfor hastestengt og Bydel Nordstrand, Omsorgsbygg og Byrådsavdelingen for kunnskap og utdanning (KOU) har siden arbeidet for å finne en løsning for de ni barna som gikk på avdelingen.

Flere krav

Flere alternativer har vært drøftet og det er blant annet lagt vekt på at gruppa ikke skal deles opp, hygiene, avstand til hjemmet, muligheten for å opprettholde kontakt med Pynten barnehage og muligheten for søvn og utelek.

Valget falt på Blåfjell barnepark som ligger i Mellombølgen 12, nesten vis-à-vis Pynten og Blåfjell barnehage. Seks av barna vil gå her, mens tre har fått plass i Blåfjell barnehage.

– Barneparken er oppgradert og jeg synes ting legger seg godt til rette for en midlertidig løsning, her har mange gode krefter trukket sammen, sier bydelsdirektør Tove Heggen Larsen.

Midlertidig

Blåfjell barnepark ble renovert i 2006 og vil nå bli ytterligere oppgradert slik at de tilfredsstiller hygieniske krav. Barneparken har stått tom en stund i påvente av å brukes av friluftsgrupper.

– Lokalene er lyse og vennlige med lave vinduer slik at barna lett kan følge med på livet ute i skogen. Det vil bli anledning til å sove i egen vogn ute under tak og kjent personale vil selvsagt følge barna, skriver bydelen på sine hjemmesider.

Løsningen er midlertidig og bydelen, Omsorgsbygg og Byrådsavdelingen arbeider videre for å finne en permanent løsning. Midlertidig blir det bygget en seksavdelings paviljongbarnehage ved Radiohuset som kan ha plass til 108 store barn. Denne kan etter planen stå ferdig 2. januar 2013.

Bydelsutvalget ønsker at barnehagen rives

– Vi har gode erfaringer med paviljongbarnehager og vil skape trygge og gode forhold for barn og foreldre. Men vi må ta ett skritt av gangen, sier Larsen.

Oppstartsdato etter ferieavvikling er som opprinnelig fastsatt mandag 30. juli og bydelen vil snarlig avholde et informasjonsmøte med foreldrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere