RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smått går unna

Ringnes park vil ved ferdigstilling bestå av 510 boliger. På tross av bydelsutvalgets ønske om å legge til rette for barnefamilier, vil både selger og kjøper ha det smått.

SAGENE: Det nye boligområdet bygges på Ringnes' gamle eiendom, og vil strekke seg fra Sagene bad til Sannergata, like øst for Thorvald Meyers gate og Akerselva. Hittil er nesten 400 av 510 prosjekterte leiligheter solgt. De første har allerede flyttet inn i det påbegynte boligkomplekset, som også er lagt til rette med flere servicetilbud.
I forbindelse med et planlagt bydelssenter vil det legges til rette for kinoanlegg med seks saler, stor matvareforretning og helse- og trimsenter. Bydelssenteret oppføres i forbindelse med et nytt bydelstorg mot Sannergata. Det vil også legges til rette for lege- og tannlegekontor i bygget.
Bygger smått
Bydelsutvalget har med ønske om å legge til rette for barnefamilier, gitt utbyggere i bydel Sagene retningslinjer for størrelsen på nye leiligheter.
Men selv om leilighetene i Ringnes park er bygget etter bydelens krav, er det flest unge som søker mot det nye boligfeltet.
Flesteparten av leilighetene som er lagt ut for salg hittil er toroms på rundt 40 kvadratmeter. Selv om det også er prosjektert flere 3- og 4-romsleiligheter, setter størrelsen begrensninger for hvor mange som kan bo sammen.
i er mest opptatt av å møte markedet, og har inntrykk av at det er mange single, unge mennesker som vil bo på Grünerløkka, sier Gjert Brun, eiendomssjef i Orkla.
Megler for Ringnes park, Tom M. Blitzmark bekrefter dette.
Vi har solgt flest toromsleiligheter. Det er flest unge mennesker som kjøper, og folk som driver med utleie, sier Blitzmark, som forteller at neste byggetrinn vil inneholde flere større, rekkehuslignende leiligheter.
Byrådet er positive til prosjektet som etter planen skal ferdigstilles 3. kvartal 2008.
Liker seg
Fateh Khan (60) har jobbet i Ringnesbygget i 35 år. Nå leter han etter leilighet til ett av barna sine på samme tomt.
Vi må jo leve for oss selv, men vi lever for barna, humrer Khan. For to år siden solgte han en toromsleilighet på Grünerløkka for 1,2 millioner kroner. Skal han ha tilsvarende i Ringnes park eller et annet sted på Løkka, må han betale betydelig mye mer.
Det er dyrt, men jeg synes dette er et veldig fint sted. Jeg har jobbet på Ringnes siden 70-tallet og har et spesielt forhold til stedet, sier Khan, som nå har gått av med pensjon.
Selv om boligprisene har gått opp, bruker vi mindre penger på bolig nå enn før, forsikrer Norunn Gultvedt fra Ringnes park.
Khan tar med seg prospekter og ser ikke bort fra at han kan komme til å investere i en leilighet. Han bor selv i en av Oslos forsteder og forstår godt at ikke mange barnefamilier bosetter seg i sentrum.
Hvis en stor person beveger seg i en leilighet på 38 kvadratmeter er han nær alle veggene samtidig. Det er logisk at det ikke er plass til barnefamilier her. Når man betaler nesten to millioner for en leilighet på 38 kvadratmeter, sitter man med lån og liten plass når man får barn. Da må man jo flytte ut, sier Fateh, som har en løsning på hvordan nyetablerte familier skal få endene til å møtes.
Jentene må holde gutta i øra. Vi tenker ikke på økonomi, sier Khan.
Vi har inntrykk av at det er mange single, unge mennesker som vil bo på Grünerløkka
Eiendomssjef i Orkla, Gjert Brun
Hvis en stor person beveger seg i en leilighet på 38 kvadratmeter er han nær alle veggene samtidig
Potensiell boligkjøper, Fateh Khan


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere