RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Galleri Würth stiller ut malerier av Arne Paus. «Smertedans». Bilder som er et uttrykk for smerte og tanker rundt døden. I tillegg også en serie på 27 tresnitt tilegnet en ungdomsforelskelse.
Galleri Würth stiller ut malerier av Arne Paus. «Smertedans». Bilder som er et uttrykk for smerte og tanker rundt døden. I tillegg også en serie på 27 tresnitt tilegnet en ungdomsforelskelse.

Smertedans

Galleri Würth ligger like over grensen til nabokommunen. Men bare et steinkast eller tre fra Grorud og Stovner.

GJELLERÅSEN: Galleri Würth ligger på Gjelleråsen, og er en kulturell møteplass for selskapets kunder, ansatte og et kunstinteressert publikum.

Det er åpent hele året, og viser både spesialutstillinger samt lokale kulturarrangementer.

Forelskelse

I slutten av august og fram til like over årsskiftet er det kunstneren Arne Paus som viser sine bilder i det elegante og lyse galleriet.

Han er mest kjent for sine nyromantiske landskapsbilder, men denne utstillingen bryter med dette inntrykket.

– Smertedans er inspirert av den tyske ballettdanseren og koreografen Pina Bausch. Som ung kunststudent ved Folkwangschule i Essen-Werden så Arne Paus henne danse. Det gjorde et uutslettelig inntrykk. Opplevelsen resulterte både i en ung manns forelskelse og i en serie på 27 tresnitt som også er å se sammen med maleriene, står det i omtalen.

Smertedans

Da Arne Paus’ kone Ingrid døde i 1997, følte han behov for å uttrykke den absurde smerten døden medfører. Da fikk blomsterengene konkurranse med noe annet. Og i omtalen forklares det:

– Etter hvert så han Pina Bausch’ lange tynne kropp i det nye uttrykket. Han så en dans som uttrykte noe mer enn bare dans. Det førte til at han vendte tilbake til noe av det uttrykket han brukte i 1963 og begynte å male smertedansbilder.

De siste tolv årene har Arne Paus arbeidet vekselvis med smertedansbilder og naturbilder.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere