RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne fuglen mistet livet på smertefullt vis på grunn av en sportsfiskers avfall. NJFF mener fiskere må skjerpe seg. Foto: Privat
Denne fuglen mistet livet på smertefullt vis på grunn av en sportsfiskers avfall. NJFF mener fiskere må skjerpe seg. Foto: Privat

Smertefull død på grunn av fiskesnøre

Frode Carlén var forleden ute og gikk tur i Østmarka. Et opprørende syn møtte ham ved Svartkulp.

Østmarka: – Jeg var ute med hunden min, schnauzeren Sasha og gikk tur ved Svartkulp nær Dølerud i Østmarka. Da fikk jeg øye på en fugl som hang død i et tre. Den stakkars fuglen har fått en langsom og smertefull død etter å ha viklet seg inn i fiskesnøret som hensynsløse fiskere har latt henge igjen i treet, sier Frode Carlén.

– Jeg finner dessverre stadig fiskesnøre, kroker og annet søppel etter fiskere både i marka og ved sjøen. Jeg vil oppfordre disse til å rydde opp etter seg! sier Frode Carlén, bosatt på Bekkelaget.

Full støtte av NJFF

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Fisker og Jegerforbund (NJFF) sier i en kommentar at han støtter Frode Carlén ett hundre prosent.

– Det er utilgivelig sløvt å ikke ta rester etter fisking med seg hjem. Det veier ingenting, tar ingen plass i sekken, og du redder et fugleliv, sier Farstad.

Han mener fiskere etter hvert er blitt flinkere til å ryde opp etter seg. Men hver fugl og hvert rådyr som mister livet på grunn av slikt søppel er en tragedie som skal unngås.

Estetikk

– Det er ikke nok å kaste snørerester på bålet eller gjemme det på annet vis. Det eneste som holder er å ta det med hjem, gjentar han formanende.

– Dette handler også om estetikk. Jeg ferdes mye rundt i naturen selv, og synes fortsatt jeg ser alt for mye avfall etter friluftsfolk. Vi vil ha sporløs ferdsel. Vi vil møte en ren natur. Jeg opprøres av slike hendelser som dette. Alle må vite hva de risikerer når de lar snøre henge igjen slik, avslutter Espen Farstad i NJFF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere