RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smestad FAU

Trafikkutvalget ved Smestad skole sendte inn sin bemerkning 4. desember. Leder Stein Vale skriver: "Smestad skole er ikke blitt kontaktet verken i forbindelse med utarbeidelsen av planforslaget eller trafikkanalysen. Som følge av dette og det forhold at planene ikke har vært forelagt riktig bydel, som er Ullern og ikke Vestre Aker, baserer forslaget seg på uriktige forutsetninger når det gjelder trafikkmessige konsekvenser".
I trafikkanalysen heter det: "Området betjenes av Smestad skole på sørsiden av Ring 3. Dette innebærer trolig at de farligste konfliktpunktene på skolevei vil være knyttet til det ytre veisystenet".

Vale mener det er åpenbart at økt trafikkmengde i området rundt skolen vil innebære en økt risiko for ulykker hvor skolebarn vil være involvert. Men han påpeker at en stor andel av elevene vil bli direkte berørt av trafikken på den nærmeste tilførselsveien til gjenbruksstasjonen.
"Skolekretsen avgrenses i syd av Konventveien og per i dag er det hele 119 elever som bor i området nord for Ringveien og opp mot Njårdhallen. En stor del av disse benytter daglig Ullernchausséen som skolevei", skriver Vale, som mener 1000 flere biler om dagen vil utgjøre en betydelig trafikkfare for skolebarna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere