*Nettavisen* Nyheter.

Smil på Sørbråten og Solemskogen

Velleder Tore Andersen på Sørbråten (t.v.) og Tore Faller på Solemskogen. Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Tore Andresen i Sørbråten vel er positiv til at reguleringsplanen for Solemskogen og Sørbråten nå er klar.

NORDRE AKER: I forrige uke behandlet endelig byutviklingskomiteen ferdig reguleringsplanene for Solemskogen og Sørbråten.

– Et godt steg i riktig retning, mener Tore Andresen, lederen av Sørbråten vel.

– I hovedtrekk ble det vedtatt at alle bebygde eiendommer skal ha renseanlegg, boligareal ble fastsatt, byggegrense mot bekker og myrer er på 50 meter, noe vi mener er en for restriktiv grense, og i tillegg ble mange fritidsboliger tilbakeført til boligeiendommer, sier Tore Andresen, leder av Sørbråten vel.

Vellet vil fortsatt arbeide for at alle på Sørbråten kan få tilbakeført sine eiendommer til boligeiendom, slik eiendommene er registrert på «Bebyggelsesplan for boligområdet Sørbraaten» av 1911. En plan, som nå, etter å ha vært «tapt» i kommunens dokumenter, endelig har kommet til rette igjen, og er en del av saksbehandlingen.

– Nå håper vi på en videre god behandling i bystyret og departementet, sier Andresen.

Også Solemskogen vel er fornøyd.

– Vi holdt jo på å gi opp, etter alle utsettelsene. Men nå er vi fornøyde med komiteens vedtak, både når det gjelder totalareal for bygninger og mer fleksibilitet i fordelingen av arealet for bolig og garasje/uthus, og også i forhold til 50 meters grensen til bekker og vann, sier leder Tore Faller i Solemskogen vel.

Et punkt vellet derimot ikke fikk gehør for, var eventuelt dotank på lovlig måte, utenfor selve bygningskroppen. Men Faller gleder seg uansett over at det kom et vedtak i komiteen før valget.

Vedtakene i sin helhet kan leses på kommunens nettsider.

Klikk her for å komme til saksdokumentene for Solemskogen.

Sørbråtens sakspapirer ligger her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.