RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smil uten bil

May-Kristin Johannessen solgte bilen sin da hun flyttet til Oslo. Det angrer hun ikke på.

Majorstuen: Jeg flyttet til Oslo i fjor, og da solgte jeg bilen. Jeg så ingen grunn til å beholde den her i Oslo, forteller May-Kristin Johannessen.

Hennes daglige transport er T-banen. Det er det enkleste og raskeste for Johannessen.
Jeg har så kort vei til banen, og den går såpass ofte at det ikke er noe problem, forteller hun.

Johannessen er glad for at hun ikke har noe bil i storbyen, hun mener det skaper mer problemer enn fordeler. Hun synes det er deilig uten bil.
Det er mange grunner for å ikke ha bil her. Jeg bor såpass sentralt, så det er lett med kollektivt. Om jeg hadde bil, ville jeg kastet bort mye tid på å finne parkering i nærheten av der jeg bor. I tillegg er det svindyrt å ha bil, mener Johannessen.
Parkeringer er vanskelig å finne, og om du finner det, koster det så mye. Dessuten er det forferdelig å kjøre i sentrum, helt kaotisk, sier hun og legger til at innbrudd også er et argument for å ikke ha bil.

Det var innbrudd i bilen jeg hadde. CD-spiller og høytallere ble stjålet. I storbyer er risikoen for dette større, mener Johannessen.

Jeg er glad for at jeg slipper det styret med bil. Det koster meg mindre med månedskort enn med bil, med tanke på alle utgifter som kommer med. I tillegg hagler det jo med feilparkeringsbøter. Selg bilen i stedet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere