*Nettavisen* Nyheter.

Smører badegjester

Dick Krommenhoek tok tilbudet på strake hvite bein og nølte ikke med å anbefale servicen til andre turister.

Ja takk, begge sider, var stort sett kommentarene da livredderne på Huk bød solhungrige besøkende på lindrende kremer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med ventet storinnrykk og smørekampanje var det dobbelt opp med livredder på Huk denne helga. Fra venstre: Mia Gjermundsen, Tommy Eliassen, Joakim Skog og Stephane C. Sery.

HUK: Foranledningen var værvarslet om 26 grader og strålende sol, og at i år skal livredderne for første gang også ha et ekstra øye til solbrente kropper.

SE BILDER: Solvett med livredderne på Huk

Solvett

Om værmeldingene ikke slo helt til, så ble det utover lørdagen ganske så folksomt på Huk. Og livredderne fikk avsetning på både solfaktor 10 og 30.

– Vi har fått opplæring og Nivea sponser med nødvendige solkremer, forteller Mia Gjermundsen før hun legger ut på dagens første smørerunde.

– Om jeg vil? Ja, så klart, kommer det på litt stavrende dansknorsk fra en hvitbeint Hollender på Norgesbesøk, Dick Krommenhoek. og sprayer løs.

Kona Vibeke er dansk og de synes begge at et slikt tilbud, "all inclusive" er fortreffelig.

Ja takk, begge sider

Ved strandkanten har en hel flokk hollandske ungdommer slått seg ned. Noen badende, noen slumrende.

– Ja takk, begge sider, oppmuntrer en av de nybadete på litt stavrende engelsk.

– Nå er det vel ikke vi som skal stå for påsmøringen, men det er klart vi gir en hjelpende hånd om noen spør, ler livredder Mia og gnir på med faktor 30.

Og kommentarene er stort sett de samme rundt om. Fornøyde soltilbedere vil gjerne bli smurt og tar gjerne en liten leksjon i solvett samtidig.

– Om det ikke har kommet så mange unger ennå, har vi et ekstra blikk på dem også når det gjelder sola. Det skal ikke så mye til for at de blir forbrente, forteller livredder Tommy Eliassen, og byr et foreldrepar på kremer fra kurven.

Livredderne

John-Inge Austad, generalsekretær i Norges Livredningsselskap er også på Huk.

– I forbindelse med kampanjen ha vi doblet vaktene i helga.

Han legger til at de er ikke tradisjonelle badevakter slik som i de store bassengene.

– De hjelper badende som har fått et ublidt møte med brennmaneter eller stukket av insekter. De passer opp unger som har kommet for langt ut med luftmadrassen og ikke klarer å ta seg tilbake fra badebrygga. De er med på å skape trygghet på stranden, forteller generalsekretæren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.