Smykket seg til topps

Elise Stordal og Henriette Rasch (begge 17 år) har gjort det stort med elevbedriften sin, Antares smykkedesign. Sjekk ut: www.antares-smykker.moo.no

Elise Stordal og Henriette Rasch (begge 17 år) har gjort det stort med elevbedriften sin, Antares smykkedesign. Sjekk ut: www.antares-smykker.moo.no

Henriette Rasch og Elise Stordal på Lambertseter videregående skole stakk av med hele syv priser under Oslos Entreprenørskapsmesse.

Elise Stordal

Henriette Rasch

LAMBERTSETER: Elevbedriften deres, som heter Antares smykkedesign, har for lengst fått egen hjemmeside. Der ser man eksempler på hva slags smykker jentene lager. Kjeder, armbånd og øredobber i alle slags farger pynter opp nettsidene deres og vitner om stort engasjement. De er tydelig dyktige og kreative sjeler. Nettopp det fikk de også bekreftelse på under fylkesmessen nylig.

På sjekker'n

- Vi fikk syv priser, sier jentene beskjedent.

Prisene de vant var beste nettsted (2.plass), beste logo (3. plass), beste brosjyre·(1. plass), beste utstilling (1. plass og dermed deltagelse i NM), beste salgs- og markedsføringsteam (1. plass og dermed deltagelse på en internasjonal Trade Fair messe i Bodø), beste regnskap (1. plass) og beste ungdomsbedrift (2. plass og sikret seg dermed plass i NM en gang til).

- Det var veldig gøy å vinne så mange priser, sier jentene som fikk utlevert flere sjekker. Til sammen ble summen 7750 kroner. Det kommer godt med når man skal drive seriøs butikk.

Jentene tror at de vant så mange priser først og fremst på grunn av helheten i bedriften, men også fordi de klarte å svare på alle spørsmålene juryen stilte.

Henriette og Elise har lagd smykker i cirka fem år nå, så for dem er det ingen tilfeldighet at det var swarowski- og ferskvannsperler som skulle gjøre seg gjeldende i deres elevbedrift.

- Det går en del tid med på å lage smykker, men det synes vi bare er gøy, forteller gründerne.

De perler for harde livet og stiller seg til disposisjon hvis man ønsker å designe sitt eget smykke.

- Vi lager smykket slik du vil ha det, og kan være til hjelp med fargekombinasjoner og komme med tips!

De synes det har vært spennende å lære hvordan man leger en bedrift, hvordan man best bør markedsføre seg og ikke minst har de lært en del om samarbeid.

- Det er jo mange beslutninger som skal taes, men det har gått veldig bra forteller, jentene.

Det var en gang

I høst delte elevene på skolen seg inn i grupper. Nytenkningen og kreativiteten blomstret. Hva slags interesser og ferdigheter de hadde, var spørsmål som dukket opp. Hva slags produkter behøver man i dag, som ikke allerede eksisterer? Elevene ble utfordret til å komme med gode forretningsideer, basert på sin egen kompetanse innen ulike områder og enkle markedsundersøkelser. De skulle så etablere, drive og avvikle sin egen lille bedrift i løpet av skoleåret.

Slutten på eventyret for Antares jentene har absolutt ikke sluttet ennå. Det har tvert i mot så vidt begynt.

- Vi håper at mange vil se på hjemmesiden vår, sier 17- åringene.

I vinden

11. februar vant Henriette og Elise i tillegg prisen for beste bedrift på Bjørnholtmessa. Det var flere ungdomsbedrifter fra Oslo som deltok. De konkurrerte blant annet om beste logo, beste brosjyre og beste stand, samt hedersprisen beste bedrift. Jentene fra Antares smykkedesign overbeviste juryen om at de var verdige vinnere. I tillegg til heder og ære fikk de en sjekk på 2000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag