RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gunarajaha Valluvan og datteren Nanthitha må klatre over brøytekanter eller gå omveier for å komme til Furuset skole. Nå er de lei og frustrerte.
Gunarajaha Valluvan og datteren Nanthitha må klatre over brøytekanter eller gå omveier for å komme til Furuset skole. Nå er de lei og frustrerte.

Snø sperrer skoleveien

Brøytekantene er så store at gangveien på Furuset blir sperret.

FURUSET: Er brøytekantene på en halvmeter bør klatreegenskapene være gode. Er barnevogna med på turen, bør man belage seg på omveier. Det vet Gunarajaha Valluvan alt om. Han leverer datteren, Nanthitha, på skolen hver dag, deretter går turen til barnehagen med minstemann før han drar på jobb.

Måkebilen brøyter all snøen fra Jerikoveien bort til gangstien. Det blir fort en halvmeter snø å klatre over, eller så må vi gå rundt for å komme til skolen, sier Valluvan.

Gangstien starter fra Trimmen og går bort til Furuset skole som ligger i Furusetveien.

Ofte må vi gå rundt, og om morgenen er man stresset og har ikke all verden av tid. Innimellom er gangveien helt sperret. Måkebilen legger all snøen der, sier Valluvan, som også forteller at veiene er dårlig brøytet.

Å komme fram på asfaltveiene med barnevogn tar tid.

Kommer ikke av bussen

Valluvan har også opplevd å ikke komme av bussen på grunn av dårlig brøyting.

Brøytekanten på holdeplassen gjør at vi ikke kommer av med barnevogn. Eldre har store problemer. Vi har faktisk måtte sitte på med bussen til en annen holdeplass for å komme av, sier Valluvan.

Om han er alene, tar han sats og hopper over kanten.

Det klarer ikke de eldre, sier han.

Valluvan er irritert og synes det er slitsomt at det skal være så vanskelig å komme seg frem. Nå ønsker han at situasjonen skal bedres.

En feil

Even Aasgaard er områdeansvarlig i Samferdselsetaten. Han legger seg flat.

Her har vi nok gjort en feil, sier han.

Aasgaard forteller at brøytingen skal være gjennomgående på vei og gangvei. Snøen som sperrer veier skal ryddes vekk.

Slikt vil vi ha beskjed om fra publikum. Da skal vi reise ut og rydde opp. Denne situasjonen gir jeg beskjed om videre, enda vi var der på mandag, så vi er helt sikre på at snøen ikke ligger i veien, sier Aasgard.

Han understreker at snøen på private veier blir liggende.

Det er ikke vårt ansvar, heller ikke snø som går inn til boliger, forklarer Aasgard.

Bussholdeplassen ved Furuset senter er Samferdselsetatens område, men inne ved skurene er det et privat firma sitt ansvar.

Er det stor brøytekant og man ikke kommer av bussen er det vårt ansvar. Det samme gjelder snøen som blir lagt ved gangstien. Her må jeg bare godta at klager har rett og beklage, sier Aasgard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere