Snart åpner drømmeskolen

Elevene Oscar Collett og Timana Anderson Nordland gleder seg til å flytte inn i den nye skolen. Foto: Tom O. Collett

Elevene Oscar Collett og Timana Anderson Nordland gleder seg til å flytte inn i den nye skolen. Foto: Tom O. Collett

Drømmen hus er gått i oppfyllelse. Helsepedagogisk Rudolf Steiner Skole i Oslo har fått eget hus.

LJABRU: Etter å ha leid en rekke ulike lokaler av Oslo Kommune i 25 år, sist på Hovseter i Vestre Aker, har skolen nå fått sitt eget sted å være på Ljabru.

Skolen har 28 elever med til dels meget spesielle behov som blir ivaretatt av en stab på 30 ansatte, og det nye bygget er realisert ved hjelp av midler blant annet fra Røde Kors og private stiftelser.

Laftet i tre etasjer

Den 17. august vil elevene på Helsepedagogisk Rudolf Steiner Skole i Oslo starte det nye skoleåret i eget skolebygg på Ljabru. Etter ett år med intenst byggearbeide reiser det seg i dag et flott treetasjers laftet skolebygg i Ljabrubakken 50.

Det jobbes nå med interiøret og arbeidene med utearealene skal startes opp snarest.

Det er fortsatt mye å gjøre, men stemningen er oppglødd og alle gjør en innsats for å få skolen fin til 17. august, blir vi fortalt.

Stor interesse

Det har vært mange nye søkere og skolen har vekket stor interesse hos foreldre som har barn med spesielle behov. Foreldregruppen på Nordstrand inviterte nylig skolen til en presentasjon av den Helsepedagogiske Rudolf Steiner Skolen som nå flytter til bydel Nordstrand.

Flere navn står på venteliste og det jobbes med at skolen etter hvert kan ta imot flere elever. Interesserte kan finne mer informasjon på skolens nettside.

- Helsepedagogisk Steiner Skole i Oslo har nettopp feiret 25 års jubileum med teateroppsettingen av Haugtussa som ble framført på scenen til Kunsthøgskolen i Oslo og høstet begeistret trampeklapp applaus av et fullsatt sal, forteller en oppglødd Evelyne Anderson som gleder seg enormt til å komme i nytt hus.

- Alle ansatte, elever og foreldre gleder seg til en ny og bedre tilværelse i egne lokaler på Ljabru, og ser frem til å bli en del av vårt nye lokalsamfunn, avslutter hun.

Vi gratulerer

Nordstrands Blad iler til med å gratulere med nytt hus. Vår søsteravis i vest, Ullern Avis Akersposten, har ofte vært på besøk i skolens tidligere lokaler, og vet mye om hvilket fantastisk arbeid som denne skolen representerer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.