Gå til sidens hovedinnhold

Snart blir det Ljanskollens tur

Både Nordstrands Blad og mange andre har reagert på forfall i og ved Hvervenbukta. Gledelig er det derfor at noe nå skal skje.

Hvervenbukta/Fiskevollen: Allerede i løpet av høsten kan arbeider med turveien rundt Ljanskollen påbegynnes.

For et par uker siden skrev vi at det er satt av penger til utbedring av flere områder i distriktet. Og vi har jo omtalt et par svært så fine turveiåpninger først langs Ljanselva ved Kantarellen og så på Lambertseter mellom Nylændet og Raschs vei.

Men nå er det altså på turveien rundt Ljanskollen fra Hvervenbukta til Fiskevollen det skal skje.

Denne uken ble det offentliggjort anbudsinnbydelse på arbeidet, og dette er det Friluftsetaten som er ansvarlig for.

"Eksisterende turvei rundt Ljanskollen fra Hvervenbukta og til Fiskevollbukta er slitt og trenger rehabilitering og en standard som tilfredsstiller universell tilpassing." heter det i anbudsinnbydelsen.

Startpunktet for oppgraderingen skal være i sør ved Hvervenbukta. Herfra skal eksisterende vei følges mot Fiskevollbukta. Her skal det skjæres og fylles opp for å få en bedre turvei. Ved siste bakke ned mot Fiskevollbukta blir det større arbeider. Det skal også lages en møteplass underveis med tosidig sittemur. Det blir to koblinger til turveien fra/ved Fiskevollen.

Hele turveien som nå skal utbedres er på 1,3 kilometer.

Av de mange turveiene kommunen nå skal oppgradere og bygge, er den mellom Hvervenbukta og Fiskevollen prioritert og det er bevilget penger. Her er det snakk om én million kroner.

Arbeidene kan etter anbudsvurderinger bli satt i gang allerede i høst, og prosjektet skal ferdigstilles i 2009.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus