RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart «business as usual» i Bogstadveien


Daglig leder for Den Gamle Major, Joakim Noreng og innehvaer av Vrimmel, Hanne Bjerknes er glade for at gården i Bogstadveien 66 endelig er ferdig pusset opp og at trikken i Bogstadveien er tilbake. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Daglig leder for Den Gamle Major, Joakim Noreng og innehvaer av Vrimmel, Hanne Bjerknes er glade for at gården i Bogstadveien 66 endelig er ferdig pusset opp og at trikken i Bogstadveien er tilbake. Foto: Anne Marie Huck Quaye Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Byggekaos og graving i Bogstadveien har gjort det vanskelig for næringsdrivende på Majorstuen, men nå går de lysere tider i møte.

MAJORSTUEN: – Særlig etter julebordsesongen har vi merket at det har vært færre kunder enn til vanlig, sier daglig leder for Den Gamle Major, Joakim Noreng.

Han forteller at siden trikken ikke har gått og at det har vært og fremdeles er delvis byggekaos i Bogstadveien, har færre kommet seg til den tradisjonsrike puben på Majorstua.

– Vi har jo stamkundene, men nye kunder har ikke funnet fram til oss, sier Noreng som nå lover nye utebord som vil matche den flunkende nye fasaden.

Trikken komt tilbake til 17. mai, og nå går linje 11 og 19 over Majorstua som normalt. Noen små avvik er det fremdeles på linje 19, og det kan du lese mer om på Ruters hjemmesider.

LES OGSÅ: Kanskje kommer trikken til 17. mai

Bak presenninger

Med adresse Bogstadveien 66 deler Den Gamle Major gård med lekebutikken Vrimmel, som holder til med inngang Majorstuveien.

– Det er mange som ikke har ant at vi holder til her, sier Hanne Bjerknes, som flyttet inn i april i fjor.

Selve gården har nemlig også vært helt dekket av presenninger og stillaser etter en totalrenovering av bygget, som nå endelig er ferdig.

– Nå er det blitt kjempefint, sier Bjerknes.

LES OGSÅ: Fadesene i Bogstadveien har ingen ende

Plass til nisjebutikkene

Innehaveren av lekebutikken brenner for leker med kvalitet og mening. Hun har tro på at nisjebutikker vil overleve.

– Det er viktig å ha flere typer butikker, ikke bare kjeder. Kundene er veldig opptatt av hvordan lekene er produsert og at de skal ha en mening, sier Bjerknes, som stortrives i strøket. 

Noreng bekrefter også at kundene er blitt mer kvalitetsbevisste, når det kommer til mat og øl.

– Vi er opptatt av kortreist mat og gode ølsorter, sier Noreng som ikke er redd for at kaffekjeder inntar Bogstadveien i fleng.

Trikken tilbake

Det er for tiden åpnet tre Espresso House i området, og Starbucks har også gjort sitt inntog.

– Vi er jo først og fremst en bar, men jeg har kjøpt inn ny espressomaskin, så kunder skal få god kaffe, sier Noreng.

De er begge to overlykkelige for at Bogstdaveien snart er tilbake som før, og at kundene finner veien til henholdsvis pub og leker.

– Det hjelper på nå som trikken er tilbake, sier Noreng.

Arbeidet i Bogstadveien fortsetter forøvrig utover sommeren med mål om, ferdigstillelse av fortauer til høsten.

LES OGSÅ: Nå kommer 11-trikken tilbake igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere