anders.auberg@dittoslo.no "/>

*Nettavisen* Nyheter.

Snart en løsning ved Kaggen gård

Det er fortsatt litt uenighet rundt reguleringsplanen, og Bryhn mener innkjørselen til parkeringsplassen vil bli en stor utfordring fordi veien heller, som vist på bildet. Her står de tre ved nettopp den antatte innkjørselen. Foto: Foto: Anders Auberg

Ny reguleringsplan for Kaggen gård er oversendt Bystyret. Vi tok med eieren av gården på befaring sammen med Byråd Bård Folke Fredriksen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Odd Bryhn og Bård Folke Fredriksen diskuterte de forskjellige alternativene. Foto: Foto: Anders Auberg

FURUSET: Eieren av Kaggen gård, Odd Bryhn, har i lang tid ønsket et hagesenter ved småbruket slik at han kan få bruket til å gå rundt. I mange år har gården rett ved Ikea Furuset gått med underskudd fordi det er regulert til bevaring, og derfor vanskelig å drive.

Nå er han nære, selv om antallet parkeringsplasser, som viser seg å være svært viktig, kan bli mindre enn han håpet på.

– I mitt opprinnelige forslag ønsker vi 185 parkeringsplasser. Det er rett og slett fordi det er nødvendig i periodene hvor det er stor trafikk, sier han.

Kompromiss

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), har oversendt reguleringsplanen til bystyret, og det er nå opp til dem om planen går gjennom.

– Dette er et område som egner seg for salg av store varer, og selv om området er regulert som friluftsområde, er det nødvendig med parkeringsplasser her. Det er ikke mange som kan ta med seg 50 kilos sekker med gjødsel på bussen, sier Folke Fredriksen.

Fortsatt uenighet

Selv om forslaget nå er oversendt bystyret, er det fortsatt litt uenighet mellom Bryhn og Folke Fredriksen rundt planene. I forslaget fra byrådet er antall parkeringsplasser satt til 87. Normen for parkeringsplasser for næring i Bydel Alna ligger mellom 42 og 112 plasser, og Plan- og bygningsetaten ville ha 42 plasser i sitt forslag.

Bryhn ville ha 185 plasser for å kunne dekke behovet til kundene. Likevel er Bryhn glad for at saken endelig ser ut til å få en ende, syv år etter at han startet kampen.

– Det er godt det blir en løsning, og jeg håper de aktørene som kan drive et hagesenter her kan godta litt færre parkeringsplasser enn forespeilet, sier han.

Sær bransje

Byantikvaren er og positive til at gården settes i stand, og et hagesenter er å foretrekke.

– Det koster å lage et hagesenter, og aktøren vil måtte se om de har råd til å drive her. Det er en sær bransje, hvor man selger mye i korte perioder, og da må det finnes nok parkeringsplasser, sier Bryhn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.