*Nettavisen* Nyheter.

Snart får du besøk

Søndag, mandag og tirsdag kan du få besøk på døren av unge som er med i Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon.

Like sikkert som det blir påske, så kommer Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon.

Søndre Aker: Årets aksjon har fått tittelen «Det handler om rettferdighet», og nærmest selvfølgelig skal kirkene og menighetene i Søndre Aker prosti være med.

– Mer enn én milliard mennesker lever i ekstrem fattigdom. Det vil folk fra bydelene i vårt distrikt gjøre noe med, sier Ketil M. Michelsen som er distriktskontakt for Søndre Aker.

Unge og voksne

– 10. - 12. april går Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2011 av stabelen, sier han.

– Da besøker konfirmanter, unge og voksne fra menighetene i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand alle husstander i vårt distrikt for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid.

– Over én milliard mennesker lever i fattigdom. Urettferdighet tar menneskeliv hver dag. Det er ikke tilstrekkelig at folk så vidt har nok til å eksistere. Alle mennesker har rett til å ha et levebrød, slik at de kan klare seg ved hjelp av egen arbeidsinnsats.

Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden. Pengene blir brukt der de trengs aller mest.

– Med Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2011 gjør vi et felles løft sammen med folk i Norge for at fattige mennesker skal få mulighet til å skape seg et liv uten fattigdom. Ta godt imot bøssebærerne, oppfordrer Michelsen.

Engasjement som inspirerer

– Folk her i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand har vist et imponerende engasjement i forbindelse med aksjonen. Både voksne og unge har bidratt, sier Ketil M. Michelsen, som håper på et godt innsamlingsresultat.

– I fjor fikk vi inn over 530.000 kroner i bydelene i distriktet vårt. Det var vi veldig fornøyd med, samtidig hadde det vært moro om vi klarte å samle inn enda mer i år, sier Ketil M. Michelsen.

Flere muligheter

Det er flere muligheter til å gi til fasteaksjonen. I tillegg til bøssaksjonen som går fra dør til dør, vil det komme bankkontonummer, man kan gi over telefon eller SMS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag