RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart kan Furuset juble

Tross straffetapet for Lillehammer har Furusets iskrigere halvannet bein i sluttspillet. Likevel våger ikke Aki Mykkänen å juble før noe er helt sikkert.

Furuset: Vi må bare fokusere på våre egne kamper framover. Lillehammer kan fortsatt vinne resten av sine kamper, understreker Furusets finske trener overfor Lokalavisen Groruddalen.
For Furuset var det viktigste i gårsdagens oppgjør å unngå tap etter ordinær tid. Det hadde gitt tre Lillehammer-poeng og ny spenning om den siste sluttspillplassen. I stedet ble det tap etter straffekonkurranse, og da ble det ett Furuset-poeng mens gjestene fra Lillehammer kunne ta med seg to poeng nordover. Dermed er luka ned til opplendingene på hele elleve poeng. Selv om Lillehammer har én kamp til gode, er det nå bare de mest ihuga Lillehammer-supporterne som har troen på at laget kan ta igjen Furuset når det nå gjenstår åtte serierunder.

Har imponert

For Furuset vil det være en enorm seier å få være med i et eventuelt sluttspill.
Før sesongen var alt vi fokuserte på å kjempe det vi kunne for å unngå en kvalik. Sluttspillet har bare vært en drøm for oss, men nå kan vi faktisk klare det. Det er utrolig med tanke på våre små ressurser, sier Mykkänen.
Laget fra Groruddalen har variert i prestasjonene denne sesongen, men flere ganger har iskrigerne gitt svar på tiltale fra kritikerne. Seieren i Fredrikstad mot Stjernen søndag, beviste at Furuset for alvor har noe å gjøre i eliteserien. Den seieren sendte også trulig "ulva" inn i sluttspillet.

Presset i "sudden"

Furuset fikk en pangstart på det viktige oppgjøret mot Lillehammer, da Andreas Bogstad satte inn ledermålet etter bare ett minutt. Til tross for vitamininnsprøytningen maktet ikke Furuset å høvle over nestjumboen i 1. periode. Selv om Lillehammer skapte lite, klarte opplendingene å utlikne på et straffeslag kvarteret ut i 1. periode.
Midtperioden ble en tam forestilling uten mål, selv om Furuset stort sett hadde kontroll på gjestene. I den siste perioden gikk imidlertid Lillehammer opp i føringen, men Markku Vuorisalo utliknet like etterpå. Ingen av lagene maktet å sette inn vinnermålet, slik at det var klart for "sudden death" i Furuset Forum.
Furuset var nærmest å ta seieren i forlengningen, men hadde ikke marginene på sin side. Dermed ble det straffekonkurranse for å kåre en vinner. Der ble bokstavelig talt Furuset straffet.

Furuset-protest

Etter fem straffer misset Lillehammers spiller. Da Markku Vuorisalo kunne avgjøre kampen ved å score, ble det plutselig funnet ut at straffekonkurransen ble avviklet på feil måte. Fem nye navn måtte nemlig skrives opp av trenerne etter de første fem straffene, og dermed fikk også Lillehammer ta sin sjette straffe på nytt. På den sjuende straffen kom avgjørelsen, da Teemu Kuusisto misset mot Lillehammer-keeper Zdenek Kucirek.
Spillemessig var ikke dette bra. Vi opptrådte altfor urutinert, selv om jeg prøvde alt jeg kunne for å roe ned spillerne. Det kokte tydeligvis litt mye for de fleste av dem, oppsummerer Aki Mykkänen som valgte å legge inn protest som en følge av straffekonkurransen.
Uansett om protesten ikke går gjennom, betyr neppe det all verden for groruddølene. For sluttspill i Forum blir det antakeligvis uansett...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere