*Nettavisen* Nyheter.

Snart klart for beboerparkering

Innen utgangen av 2007 vil det trolig være klart for beboerparkering i Frogner bydel.

FROGNER: Alt tyder på at det kommer til å bli et flertall for forslaget om beboerparkeringer på neste bystyremøte, bekrefter Ola Kvisgaard (H), medlem av Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo Bystyre overfor Lokalavisen.

Forslaget om at beboere i bydelen kan få reserverte parkeringsplasser, skal opp til behandling 1. februar.

Usikker

Lederen i bydelsutvalget for Frogner, Bjarne Ødegaard (H), støtter forslaget. Samtidig er han usikker på hvorvidt tiltaket på en tilfredsstillende måte vil bedre parkeringssituasjonen i bydelen.

Realiteten er at til tross for god kollektivdekning i Oslo sentrum, er det stadig flere som bruker privatbiler. Pendlere fra byens forsteder parkerer gjerne i sentrumsnære områder hvor det er gratis å plassere bilen.

Den beste løsningen, slik jeg ser det, er å investere i parkering under bakken, men finansieringen av dette er vanskelig å få igjennom, sier Ødegaard.

Bydelslederen mener det må satses massivt fra både kommunale og private aktører dersom dette skal kunne gjennomføres.

80-tallets satsning i indre by ga resultater. Samme strategi skulle jeg gjerne sett gjennomført i Frogner bydel i dag, sier han.

I bystyret har et parkeringshus på Gimletoppen har vært diskutert som et ledd i parkeringsproblematikken. Der skulle beboere kunne leie P-plass.

Etter de beregningene vi har gjort, ville sluttsummen komme opp i et sekssifret beløp. Det ble for dyrt, og både lokale krefter og investorer mistet interessen for byggeprosjektet, bekrefter Kvisgaard i Bystyret.

Vanskelig tema

Bydelsutvalgslederen påpeker problemene som kan oppstå ved å reservere områder for beboerne.

Det er positivt at Frogners innbyggere får fortrinnsrett til å parkere bilene sine. Men det har også en bakside. Slik jeg ser det, vil det nesten bli en umulighet for andre å parkere her. Dette er jeg redd både handelsstanden og innbyggerne vil merke, sier en bekymret Ødegaard.

Hvordan ordningen med beboerparkeringen skal organiseres i praksis, er ikke avklart ennå. Bydelsutvalget mener imidlertid at ulike områder i bydelen kan ha ulike behov for beboerparkering. Derfor er det helt vesentlig at bydelen, som kjenner de lokale parkeringsforhold, er en sentral aktør i arbeidet med selve innføringen.

Priser

Prismessig vil det trolig variere stort. Til sammenligning betaler Stockholms beboere 500 svenske kroner i måneden.

Ola Kvisgaard forteller at dette trolig også er en sum som vil bli aktuell i vår bydel. Men beløpet vil kunne variere noe avhengig av parkeringstrykket i de forskjellige områdene.

Bydelsutvalget har presisert i sitt forslag at prisen ikke skal overstige de faktiske administrative kostnadene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag