RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart klart for hall på Dælenenga

Ny Holmenkollbakke kan ta et jafs av kommunens idrettsbudsjett. I dag er ny flerbrukshall på Dælenenga neste punkt på prioriteringslista.

GRÜNERLØKKKA: Driftssjef for Grüner I.L., Evan Malm øyner lyse utsikter for flerbrukshall på Grünerløkkas idrettsplass. Mye skyldes bevilgninger til forprosjekt fra bydelsutvalget og godt samarbeid med kommunen.

– Vi har blitt forsikret om at prosjektet jobbes med. Målet er at planene skal være klare i løpet av året, sier driftssjefen. Klubben fremmet første gang formelt ønske om ny hall i 1999.

– Kultur- og idrettsetaten har vært veldig underbemannet fram til nå, men i disse dager settes prosjektet i gang. Tanken er å bevare det gamle bygget mot Schleppegrells gate og legge idrettshallen mellom det og kunstgresset, sier Malm.

Opprinnelig ønsket idrettslaget å rive det gamle klubbhuset til fordel for en ny hall. Det skjer ikke, da byantikvaren ønsker vern av bygningen, som ble oppført i 1929. I dag har Grüner I.L. klubbhus, utstyrsrom og garberober for sine 30 fotballag i huset, som dermed blir mye brukt.

Andre idrettslag benytter samme hus til trening av boksing, kickboksing og bryting.

Under bakken

–  Huset som står der faller under enhver kritikk. Det vil koste mellom 20-25 millioner å rehabilitere det. Jeg mener huset bør jevnes med jorda, sier Malm. Soppskader og plassmangel gjør bruksforholdene dårlige.

Grunnet byantikvarens ønske om å bevare den gamle bygningen, har Gro Balas og kultur- og idrettsetaten vært tilbakeholdne med å fremme reguleringssak for hallbygging ved Dælenenga. Dersom vern blir aktuelt, legges hele prosjektet på is til saken er ferdig behandlet.

Derfor ser idrettslaget på nye løsninger.

–  Vi vil legge hallen under bakken, mellom huset og kunstgresset. Det har også vært tanker om parkeringshus under banen. Den begynner å bli slitt etter lang tids helårsbruk, så hvis vi uansett må gjøre endringer på den slår vi to fluer i en smekk, sier Malm.

Han har stor tro på at det er Dælenengas tur til å få oppgradert idrettstilbudet.

–  Vi har hatt et veldig godt samarbeid med etaten. Politikerne på Rådhuset har sett veldig velvillig på prosjektet. Vi har et skrikende behov for idrettsanlegg i en bydel med nesten 40 000 innbyggere. Jeg konkluderer med at vi er optimister, sier driftssjefen.

Viktig for integreringen

Også klubbens daglige leder håper ny innehall snart blir en realitet.

–  Med de nye bydelsgrensene er antall innbyggere i bydelen fordoblet, så det er et klart behov for en flerbrukshall, sier Thomas Albertsen.

–  Det har særlig mye å si for håndballavdelingen vår, som ikke har et skikkelig tilholdssted. Det blir også lettere å begynne med innebandy, som i likhet med fotball og håndball er en idrett som krever lite utstyr og koster mindre penger. Det er viktig for integreringen i bydelen, sier Albertsen.

Han er positiv, men venter med å juble for ny hall til han ser den.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere