RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart klart for Oslos Bratteste


Den første bakken i løpet, som er på 2,67 km og har en høydestigning på 405 meter, er kanskje det bratteste partiet. Her ser vi Helene B. Lund-Johansen (fremst), Håvard Bakken, Marianne Følling, Markus Vold og Margrethe Meo.
Den første bakken i løpet, som er på 2,67 km og har en høydestigning på 405 meter, er kanskje det bratteste partiet. Her ser vi Helene B. Lund-Johansen (fremst), Håvard Bakken, Marianne Følling, Markus Vold og Margrethe Meo. Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Lørdag 2.oktober arrangeres Oslos Bratteste på Tryvann. Arrangørene håper at det blir en folkefest.

Tryvann: – Nå har vestlandet fått så mye oppmerksomhet for sine motbakkeløp at det er på tide vi får til noe her i Oslo. Vi håper at vi kan få et løp vi kan være stolte over her i Oslo, sier Anders Tiltnes i arrangørklubben Slevik IL.

For alle

Oslos Bratteste ble arrangert for første gang i fjor med 300 deltagere og de unge arrangørene håper på over tusen personer som løper lørdag 2.oktober.

– Dette er et løp som passer for alle. Løypa er ganske kort og man kan gårolig opp og få premie. Nesten alle kom under 30 minutter i fjor og det er ikke bare idrettsutøvere som er med, beroliger Anders Tiltnes.

Felles trening

Før løpet arrangerer også Slevik felles treningsturer opp bakken som starter i bunnen av Wyllerløypa og opp toppen av Tryvannskleiva.

Forrige tirsdag var det 31 personer som løp bakken og de ble mosjonistene ble ikke skremt av løypa.

– Det var litt bratt i starten, men det ble litt slakkere etterhvert. Denne treningen er sosial og man kommer i form fort, sier Petter Kaarby og Henning Strandhagen.

Neste trening i bakken er tirsdag 7. og 24. september klokken 18.00.

For mer info om løpet og treningene finner du på Oslos Bratteste

Lokal forankring

Den yngste som var med på treningen tirsdag var Olav Dvergsdal Prestegård (9) og han gleder seg til å delta for andre år på rad.

– Det gikk veldig fint i fjor og jeg gleder meg til årets løp. Det artigste er å komme på toppen og se på de andre som kommer i mål, sier Olav.

Faren og motbakkeentusiasten, Christian Prestegård, er strålende fornøyd med oppslutningen i lokalmiljøet.

– Hele klasse 4A på Voksen skole skal være med. I tillegg stiller hundre deltakere fra Vestre Aker skiklubb. Vi håper at vi kan skape interesse og entusiasme for slike løp her i Oslo, sier Christian Prestegård.

– Motbakkeløp er verdens mest effektive treningsform, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere