*Nettavisen* Nyheter.

Snart stiger prisene i bomringen i Oslo

Med Fremskrittspartiet i byråd er det duket for 50 prosents prisøkning i bompengeringen fra neste år.

GRORUDDALEN: Groruddølene kan belage seg på litt av et prissjokk når den nye bompengeringen trer i kraft fra neste år.
Det er samferdselsbyråd Peter N. Myhre fra FrP, som i kraft av å være leder for arbeidet med Oslopakke 3, sørger for at det vil koste 30 kroner å passere bomringen i 2008. Dette skriver Dagsavisen på nett.

Sier både ja og nei

Fremskrittspartiet får flengende kritikk for å drive et dobbeltspill rundt Oslopakke 3. I valgkampen har de vært innbitte motstandere av både bomring og rushtidsavgift. Nå viser det seg at avgiften øker fra 20 til 30 kroner fra neste år.
I løpet av året legger regjeringen frem Oslopakke 3 for Stortinget. Inntektene fra bilistene skal øke fra 1 til 2 milliarder kroner. Ifølge avisen kommer prisøkningen som et ønske fra politikerne i Oslo. Peter N. Myhre har ledet arbeidet med pakken fra Oslo kommune. Men Myhre ønsker ikke å snakke om at prisen øker.
Å heve bompengesatsen til 30 kroner har ikke vært noe tema verken i styringsgruppen eller etter at pakken ble vedtatt. I Oslopakke 3 skal det koste 19 kroner, sier Myhre til Dagsavisen.
FrP-byråden viser til snittprisen for hva en passering vil koste. Men dersom man følger nasjonale rabattordninger betyr det i praksis at passeringsavgiften vil bli 30 kroner. Opplysningene bekreftes av både Vegdirektoratet og Fjellinjen, selskapet som driver bomstasjonene i Oslo.

Rask endring

Politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Erik Lahnstein, bekrefter at politikerne ivrer etter å komme igang med økt pris.
Lokale myndigheter har uttrykt ønske om å komme i gang med Oslopakke 3 og innkreving av økte bompenger så raskt som mulig, sier han til Dagsavisen.
Avisen viser også til utregninger fra Transportøkonomisk Institutt som viser at en rushtidsavgift i Oslo ville ha gitt en lavere snittpris enn det FrP nå er med på innføre. Ifølge Harald Minken vil en rushtidsavgift ligge på noe over 30 kroner, mens passering utenom rushen vil koste litt mindre. Myhre svarer at han er lei av å få spørsmål om rushtidsavgiften, som FrP er imot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.